Published On: lun, Mai 27th, 2013

Transfer de resurse pentru regionalizare

Share This
Tags

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Tulcea Consiliul de Dezvoltare Regionala. La intalnirea au participat reprezentanti ai structurilor asociative ale administratiei publice locale, cu primari si presedinti de consilii judetene, in prezenta reprezentantilor unor ministere si a membrilor grupului academic al Consiliului Consultativ pentru Regionalizare.

Unul dintre principiile foarte importante care au fost stabilite in legatura cu descentralizarea competentelor se refera la criteriile de repartizare. Participantii la intalnire au propus ca la nivelul consiliilor locale si judetene sa se exercite competente in special de administrare, consiliile regionale sa aiba competente legate de dezvoltarea regiunii, iar la nivel central sa ramana cele legate de elaborarea politicilor si strategiilor nationale, cele de reglementare si cele de monitorizare si control.

In cadrul intalnirii, s-a convenit ca orice proces de transfer de competente si atributii in plan local sa se realizeze in mod obligatoriu si cu un transfer de resurse.

Comentarii

comentariu

About the Author

-