Published On: mar, Mai 14th, 2013

Tinerii intreprinzatori vor primi mai mult sprijin de la stat

Share This
Tags

* Incepand cu data de 30 mai, statul roman lanseaza un nou program, cei vizati fiind intreprinzatorii tineri * Denumit “Start”, programul va avea o finatare de 100.000 lei, din care statul contribuie cu 70%, restul fiind din sursele intreprinzatorilor *

Un nou program destinat tinerilor intreprinzatori, intitular “Start” va demara pe 30 mai, avand o finantare de pana in 100.000 de lei, din care 70% reprezinta contributia statului si 30% contributie proprie, dupa cum a precizat Georgian Ghervasie, consilierul personal al premierului Victor Ponta.

“Exista o serie de programe, prin intermediul Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, ce s-au relansat. Putem vorbi despre doua programe importante: <Tanarul debutant>, pentru persoane pana in 35 de ani, cu o suma nerambursabila de pana in 10.000 de euro, si programul <Start>, ce va debuta din 30 mai, de pana in 100.000 lei, cu 70% contributia statului si 30% contributie proprie. Sunt proiecte cu eligibilitate. Pentru a evita birocratia, am discutat cu ministrul Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, si am decis ca toate vor fi online”, a mentionat Georgian Ghervasie.

Acesta a subliniat ca, in ultimul an, in Romania somajul a scazut sub nivelul de 7%, pana la 6,7%, ceea ce inseamna jumatate din media europeana. In mai 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in sectorul privat exista cu 70.0000 mai multi angajati in sectorul privat. In randul tinerilor somajul este de 25%.

“La capitolul tineri avem 25% la suta rata somajului. As gresi sa spun ca stam bine, dar, in comparatie cu tari ca Spania, Italia, ce depasesc 50%, stam bine”, a precizat consilierul prim-ministrului.

Georgian Ghervasie a mai afirmat ca, pentru sprijinirea afacerilor, in afara de programele pentru tineri, mai exista programul “Mihail Kogalniceanu”, lansat in 16 aprilie, de 400.000 lei, cu dobanda subventionata 100%, “Femeia manager”, activitati de comercializare, de productie si servicii, separat de ce inseamna microintreprinderi, IMM-uri, cu finantari de 80% pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii, precum si programul pentru dezvoltarea mestesugurilor si artizanatului, cu targuri total sponsorizate pentru participanti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-