Published On: mar, Mai 28th, 2013

Terapie gratuita pentru persoanele cu autism din Braila

Share This
Tags

* Centrul de Consiliere si Asistenta pentru Persoanele cu Autism din Braila ofera asistenta gratuita de specialitate pentru persoanele care sufera de autism *

Centrul de Consiliere si Asistenta pentru Persoanele cu Autism din Braila este deservit de personal specializat, psihologi si/sau psihopedagogi instruiti in lucrul cu persoane cu autism. Acestia evalueaza fiecare caz si, impreuna cu familia, realizeaza un plan personalizat de interventie, in functie de nevoile lor individuale.

“Pana in prezent, centrul are ca beneficiari copii diagnosticati cu “tulburare de spectru autist”, pentru care s-a efectuat evaluarea nivelului de dezvoltare psiho-motorie, au fost identificate nevoile fiecaruia si s-au elaborat, impreuna cu parintii, programe de interventie personalizata care cuprind obiective pe termen scurt, mediu si lung. In cadrul centrului, oferim cat mai multe ore de terapie specifica, copiilor cu tulburari de spectru autist, oferim informatii utile si consiliere apartinatorilor acestora, astfel incat munca noastra sa fie rasplatita prin progresele copiilor si multumirea parintilor” a declarat Micu Steluta, psiholog in cadrul Centrului de consiliere si asistenta pentru persoanele cu autism din Braila

Centrul de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism din Braila a fost infiintat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, prin proiectul “Si ei trebuie sa aiba o sansa!, program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist”.

Centrul de Consiliere si Asistenta pentru Persoane cu Autism din Braila face parte dintr-o retea nationala de 40 de centre aflate in 35 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti. Centrele au fost infiintate prin proiectul “Si ei trebuie sa aiba o sansa!”, desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice – Directia Protectia Copilului si cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania.

De la infiintarea celor 40 de centre si pana la aceasta data, 895 de copii cu autism din intreaga tara au intrat deja in programe individualizate de terapie, in vederea integrarii sociale.

Proiectul “Si ei trebuie sa aiba o sansa!” urmareste cresterea sanselor de integrare sociala si, ulterior, de acces pe piata muncii a copiilor si tinerilor cu autism, prin diagnosticare precoce si facilitarea accesului la servicii si programe de recuperare si asistenta specializata. Proiectul a fost demarat la 1 octombrie 2010, are o durata de 3 ani si beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, “Investeste in oameni!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-