Published On: Soare, Mai 5th, 2013

Sute de amenzi au „golit” buzunarul soferilor

Share This
Tags

* Politistii braileni au dat amenzi usturatoare conducatorilor auto in cadrul unor actiuni preventive desfasurate in municipiu si judet *

In perioada 1 – 3 mai, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la Sectiile de Politie Comunale, impreuna cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica.

Politistii au actionat in pietele agro-alimentare si targurile comunale saptamanale pentru protejarea populatiei impotriva actelor sau faptelor ilicite de comert, a combaterii prostitutiei si proxenetismului, a prevenirii furturilor din auto, precum si a furturilor din buzunare, in mijloacele de transport in comun.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 413 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 143.061 de lei, 103 conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 14 la Legea nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 360 conform OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice. In aceeasi perioada, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pe fondul nerespectarii vitezei regulamentare de deplasare sau a consumului de bauturi alcoolice, politistii Serviciului si Biroului Rutier au actionat, folosind 10 aparate radar din dotare.

Pe timpul actiunii, care se deruleaza sub sloganul <Romania alege viata!>, politistii au constatat cele 360 de contraventii, dintre acestea, 188 au fost aplicate pentru depasirea vitezei de deplasare si 7 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, au retinut 30 permise de conducere si retras 8 certificate de inmatriculare. Politistii vor continua aceste actiuni si in perioada urmatoare”, ne-a informat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-