Published On: vin, Mai 24th, 2013

Structura anului scolar 2013 – 2014

Share This
Tags

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat printr-un comunicat de presa, ca a pus in dezbatere publica, pana la data de 31 mai, proiectul Ordinului de ministru privind structura anului scolar 2013-2014. Acesta va fi aprobat de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, pe data de 1 iunie.

Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se incheie in data de 30 mai 2014. Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 13 iunie 2014.

Saptamana 7 – 11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, avand un orar specific. In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-