Published On: Soare, Mai 12th, 2013

Statul vrea sa stimuleze tranzactiile cu produse agricole

Share This
Tags

Bursa Romana de Marfuri (BRM) ar putea incheia un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru impulsionarea tranzactionarii produselor agricole, in contextul in care transferurile din aceasta piata se deruleaza la niveluri scazute, a declarat presedintele BRM, Septimiu Stoica.

“Produsele agricole se tranzactioneaza sporadic la BRM. Autoritatile, formate din ministri ai Agriculturii, au anuntat la inceputul mandatului, ca vor sa personalizeze o bursa agricola. Dincolo de declaratii, nu s-a intamplat nimic. Procesatorii deplang modul in care se deruleaza comertul cu produsele agricole. Statul roman se plange de piata neagra din zona agricola. Daca, individual, actorii implicati nu au reusit, inseamna ca ar trebui sa lucreze impreuna. Este un nou efort, avem discutii cu conducerea Ministerului Agriculturii pentru semnarea unui protocol care sa angajeze si ministerul si Guvernul”, a afirmat Septimiu Stoica.

Oficialii BRM au mai sustinut ca anumiti indicatori, de tipul pretului, vor fi stabiliti in functie de zona de provenienta a produselor tranzactionabile.

“Dorim o abordare de la simplu la complicat, sa strangem, intr-un prim pas, informatia comerciala cu privire la tranzactionarea produselor agricole la BRM. Aici, informatia va fi analizata, pentru a se obtine indicatori credibili de tipul preturilor zonali, care sa fie oferiti mediului economic ca preturi de referinta. Astfel, drumul pana la bursa veritabila a cerealelor ar fi inceput”, a adaugat Septimiu Stoica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-