Published On: mie, Mai 15th, 2013

Statul vrea sa acorde ajutor pentru consumatorii vulnerabili, afectati de cresterea pretului la gaze

Share This
Tags

Executivul are in vedere adoptarea unei ordonante care va reglementa acordarea de ajutor consumatorilor vulnerabili, pentru a compensa cresterea pretului la energie, a anuntat premierul Victor Ponta.

“Asa cum a fost prevazut in bugetul pe 2013, exista taxe pentru companiile energetice, producatoare de gaze, le taxam venitul suplimentar obtinut in urma liberalizarii pretului la gaze. Din acei bani o parte ii dam catre familiile care au nevoie de ajutor, catre consumatori vulnerabili. In urma analizei facute cu expertii Bancii Mondiale, am constatat ca cel mai eficient mijloc este acela de a creste venitul minim garantat, respectiv alocatia de sprijin familial, incepand cu 1 iulie. De asemenea, incepand cu 1 ianuarie vom creste si alocatia pentru intretinere”, a spus ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Premierul Ponta a precizat: “Aceasta masura era prevazuta in buget. Afost acceptata de marile companii o taxa privind veniturile suplimentare pentru cresterea pretului la gaze, in asa fel incat pentru acele categorii de persoane la venitul minim garantat – 279.000 de persoane, iar la ajutorul pentru familii – 444.000 de familii sa putem sa dam acel ajutor care sa compenseze cresterea pretului la energie”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-