Published On: joi, Mai 2nd, 2013

Sprijin financiar pentru IMM-uri

Share This
Tags

Programul se adreseaza intreprinzatorilor debutanti, care au varsta de pana la 35 de ani, infiinteaza pentru prima data o societate comerciala cu raspundere limitata si nu au mai fi beneficiat de finantare in cadrul acestui Program.

Inscrierea in cadrul „Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri” a inceput deja, pe 22 aprilie, iar bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2013 este de 25 de milioane de lei.

“A trecut destul de neobservata o masura a guvernului USL, cu un impact important in crearea de noi locuri de munca, precum si sustinerea clasei de mijloc prin dezvoltarea spiritului antreprenorial la nivelul tinerilor. Celor care inca nu au aflat, vreau sa le precizez ca Guvernul a aprobat prelungirea programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri pentru perioada 2013-2020”, a declarat deputatul liberal Vasile Varga.

Tipurile de facilitati pentru microintreprinderi cuprind acordarea de catre Ministerul Economiei de alocatii financiare nerambursabile, de pana la 10.000 de euro, garantii oferite de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri, precum si scutirea, in anumite conditii, de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori”.

Inscrierile se fac atat de pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, la sectiunea Accesati Programele pentru IMM-uri finantate de la bugetul de stat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-