Published On: joi, Mai 23rd, 2013

Spectacole de exceptie pe scena Teatrului “Maria Filotti”

Share This
Tags

* In acest weekend, iubitorii de treatru se pot delecta cu doua spectacole jucate de actorii bucuresteni pe scena Teatrului „Maria Filotti” *

Primul spectacol, intitulat “Julius Caesar”, va avea loc pe data de 24 mai, incepand cu ora 18.00, in sala studio a teatrului. Pastrand textul si problematica piesei, Eugen Gyemant transforma Roma antica intr-un cabaret cu scena si podium. Cantecul, dansul, decadenta si opulenta transporta publicul, luat ca martor la evenimentele care au loc pe scena si in sala, intr-o lume atemporala in care Caesar este un showman excentric cu boa in jurul gatului, Calpurnia canta lasciv cantonete, Marc Antoniu are aspectul unui un rocker tatuat, iar senatorii ascund macete si pistoale sub sacourile cambrate.

Al doilea spectacol invitat va avea loc sambata, 25 mai, de la ora 18.00, in sala mare a teatrului. Va fi un spectacol de pantomime intitulat “Contraste”. Acesta va fi sustinut de actorii Dana Cavaleru și Richard Bovnoczki, membri ai Companiei „Passepartout Dan Puric”

Scene mai mult sau mai putin familiare sunt prezentate in stilul de teatru pe care cei doi l-au dezvoltat: o combinatie revigoranta de pantomima, dans si teatru. “Contraste” spune povestea unui barbat si a unei femei care se trezesc in acelasi pat si nu-si pot aminti de unde se cunosc. Folosind gesturi, cuvinte, sunete sau pasi de step, ei creeaza o lume imaginara in continua schimbare.

Richard Bovnoczki si Dana Cavaleru sunt doi dintre cei mai bine antrenati tineri actori in acest gen de limbaj comportamental care combina pantomima, cu dansul si cu teatrul, limbaj creat de cunoscutul actor Dan Puric.

Spectacolul “Contraste” a primit deja 2 premii europene, Premiul special al Juriului la Festivalul Faces without Masks din Skopje, Macedonia, in 2009 si Premiul Publicului la Solo Mime Festival in Belgrad, Serbia, 2009.

Comentarii

comentariu

About the Author

-