Published On: vin, Mai 24th, 2013

Spectacol grandios pe cerul care leaga Braila si Galati

Share This
Tags

In acest week-end brailenii si galatenii sunt asteptati la aerodromul din comuna Vadeni pentru a participa la cea de a sasea editie a “Borsului de peste”. Incepand cu orele 10.00, pe nemarginitul cer va avea loc un miting aerian, aviatorii oferind o minunata demonstratie de zbor de pe aerodromul “Aerial Club” din Vadeni.

Si in acest an, organizatorii au pregatit un spectacol aerian de exceptie: peste 20 de aparate de zbor din toata tara vor participa la manifestare. Este vorba despre motoparapante cu un loc sau doua, motodeltaplane si avioane ultrausoare. Parasutistii nu vor lipsi nici ei din program, la fel ca si aeromodelistii din Braila si Galati. Cei care vor veni la aerodromul “Aerial Club” din Vadeni vor putea sa urmareasca demonstratii de zbor, atat individuale, cat si in formatie, sau lansari de parasutisti din motodeltaplane. Vor fi prezentate, atat la sol, cat si in aer, aparate de zbor de ultima generatie, accesorii si echipamente pentru pasionatii inaltimilor.

Dupa incheierea demonstratiei de zbor, publicul va putea sa vada de aproape masinariile zburatoare, va putea sa faca fotografii sau sa stea de vorba cu pilotii si instructorii de zbor. Cei care vor sa incerce magia zborului, pot sa o faca zboruri de agrement in zona, alaturi de instructori experimentati, care le vor arata cateva din tainele acestui sport. Nu vor lipsi din peisaj gratarele si berea sau sucurile reci, fara de care o astfel de sarbatoare nu ar avea farmec. Seara, dupa ce activitatea de zbor se va incheia, invitatii sunt asteptati la traditionalul hangar party iar senzatia serii va fi borsul de peste, gatit dupa o reteta lipoveneasca de un bucatar din Braila. Zborurile de agrement vor continua si duminica, astfel ca cei care nu au reusit sambata sa se bucure de senzatiile tari de la inaltime, mai au o sansa.

Anul acesta, mitingul aerian “Bors de peste la Vadeni” are o semnificatie deosebita pentru pasionatii de zbor din zona Galati – Braila – Tulcea – Vrancea: Asociatia sportiva Aerial Club, singurul aeroclub din aceasta parte a tarii, implineste 10 ani de existenta. 10 ani in care a promovat, cu succes, zborul cu aparate ultrausoare, 10 ani in care multi pasionati si-au capatat aripile cu ajutorul instructorilor de la Aerial Club, 10 ani in care pilotii aeroclubului au participat la numeroase competitii de profil, din tara si din strainatate, si au obtinut rezultate remarcabile.

La Aerial Club se poate deprinde, in conditii de maxima siguranta, zborul cu parapanta, motoparapanta, motodeltaplanul si avionul ultrausor. De asemenea, aeroclubul ofera servicii de publicitate aeriana (lansare fluturasi sau tractare de bannere), transport rapid oriunde in tara, posibilitatea de filmare sau fotografiere aeriana, precum si servicii de consultanta in achizitionarea si certificarea unei aeronave.

Comentarii

comentariu

About the Author

-