Published On: lun, Mai 13th, 2013

Simulare de Bac la clasa a XI-a

Share This
Tags

Daca pana in 2013 numai elevii claselor a XII-a sustineau simulari pentru examenul de Bacalaureat, ministrul Educatiei, Remus Priecopie a anuntat ca lucrurile se vor schimba din 2014.

Ministrul propune astfel ca si elevii de clasa a XI-a sa sustina o simulare, avand la baza materia anilor precedenti, care sa-i pregateasca mai bine pentru examenul final. Remus Pricopie a facut acest anunt pe pagina sa oficiala de Facebook.

“Avand in vedere experienta simularilor pentru Bacalaureat din acest an, dar si rezultatele nesatisfacatoare inregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuti, voi propune ca, din 2014, simularile sa fie introduse si la clasa a XI-a. In acest sens, voi lansa foarte curand in dezbatere publica urmatoarele doua noutati. Simularile vor avea loc atat la clasa a XII-a, in luna martie, cat si la clasa a XI-a, in luna mai. Practic, elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat in 2015 vor trece prin doua etape de simulari. In acest fel, se pot lua din timp masuri pentru corectarea deficientelor. In plus, elevii se vor obisnui cu rigorile examenului si se vor mobiliza ceva mai devreme. Simularile vor fi organizate dupa un model centralizat, exact in aceleasi conditii in care se dau si examenele. Astfel, putem avea o analiza mai buna a datelor, elevii vor fi 100% intr-o situatie de examen, iar evaluarea va fi unitara, la nivel national, nu fragmentata pe fiecare judet”, se arata pe pagina de Facebook a ministrului Educatiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-