Published On: mie, Mai 29th, 2013

Simionescu la final de mandat?! Legea Referendumului modificata: 30% dintre braileni sa se prezinte la vot, 25% sa voteze pentru demiterea primarului si referendumul este validat

Share This
Tags

Initiativa filialei Braila a Partidului Noua Republica privind demararea unui referendum de demitere a primarului Aurel Simionescu poate prinde viata, avand chiar sanse de reusita. In luna aprilie, conducerea Noii Republici a anuntat ca a inceput strangerea de semnaturi, actiune apreciata de celelalte formatiuni politice aflate in opozitie.

Astazi, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum la 30%. Astfel, Legea Referendumului a fost modificata in sensul ca pragul de prezenta la acest tip de scrutin scade de la 50% la 30%, iar validarea rezultatelor este realizata in conditia votului a 25% dintre cetatenii cu drept de vot. In cazul acestui proiect, camera inferioara a Parlamentului Romaniei este for decizional.

Deputatul PDL, Alexandru Nazare, a declarat, la momentul anuntarii unei astfel de actiuni la Braila, ca “este util, tocmai pentru ca duce la o mai buna constientizarea a cetatenilor cu privire la problemele comunitatii”.

“Cred ca de fapt ce ar trebui sa spunem noi acum este ca primarul trebuie sa gaseasca solutii, ca de aceea e acolo. Trebuie sa vina public si sa spuna ce solutii a gasit pentru rezolvarea acestei probleme. In primul rand ce s-a intamplat si care sunt variantele de rezolvare, in cat timp o rezolva si cu ce finantare. E dator sa faca acest lucru in fata tuturor cetatenilor din Braila, si a celor care l-au votat si a celor care nu l-au votat” , preciza Nazare.

Florin Dragan, vicepresedintele Noii Republici, accentua faptul ca “desi este un partid mic, PNR nu este un partid naiv”, avand capacitatea de a strange numarul necesar de semnaturi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-