Published On: joi, Mai 23rd, 2013

Simionescu isi bate joc de banii publici!

Share This
Tags

Lista de investitii pe anul 2013, postata pe site-ul Primariei Municipiului Braila, pare la prima vedere, ca fiind una foarte ambitioasa si plina de proiecte indraznete. Daca te uiti mai atent descoperi insa ca multe dintre aceste proiecte se repeta, sub o alta denumire, desigur. Daca la capitolul reabilitari suntem in plan, in ceea ce priveste investitiile edilul arunca banii pe fereastra!

Calculator de 30 de milioane, imprimanta de 200 de milioane si sirena de 400 de milioane

Pe lista investitiilor din 2013 sunt trecute 20 de calculatoare la 60.000 lei, valoarea unui singur computer fiind de 3.000 de lei. In conditiile in care pe site-urile de profil un astfel de produs, de calitate, il gasim si la jumatate de pret, ne intrebam de ce are nevoie Primaria Braila de 20 de calculatoare ultraperformante? Lista continua cu 7 computere notebook, la care pretul pe bucata este estimat la 2.800 lei, in conditiile in care, pe piata gasim laptopuri si la 1.300 de lei, asta exceptand reducerea pe care automat o primeste cumparatorul, la achizitionarea unui numar atat de mare de produse.

Nici la imprimante Simionescu nu este mai zgarcit. Planul de investitii arata ca municipalitatea este dispusa sa aloce suma de 200 de milioane de lei vechi pentru o imprimanta A3, in ciuda faptului ca pe site-urile de specialitate un astfel de echipament costa pana in 2.000 lei. Primarul nu se uita la bani, mai da in continuare 70 de milioane lei vechi pe doua imprimante A4. Alb negru! Daca nu credeati ca exista preturi mai mari, Simionescu ne demonstreaza ca se pot cumpara 15 switch-uri la uimitorul pret de 30 de milioane de lei vechi pe bucata!

Cat priveste ordinea publica si siguranta nationala, municipalitatea are nevoie de o sirena electrica cu comanda radio, de tip Pavian care costa nu mai putin de 400 milioane lei vechi.

Ce se ascunde in spatele acestor investitii exagerate si care sunt firmele care au castigat pana in acest moment licitatiile veti afla in zilele urmatoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-