Published On: mie, Mai 15th, 2013

Se schimba modul de acreditare a masteratelor

Share This
Tags

* Incepand cu anul universitar 2013-2014, Guvernul schimba radical modalitatea de acreditare a masteratelor *

De anul viitor, senatul universitar va putea decide ce programe va pune pe piata in baza unei simple conditii, sa aiba acreditat domeniul larg care acopera respectivul program.

Conform Hotararii de Guvern, in baza unui program care este deja acreditat, universitatea va avea automat acreditat intregul domeniu, ceea ce ii va permite sa deschida programe separate.

”De exemplu, daca ai acreditat programul filosofia artei, se acrediteaza domeniul filosofie si poti scolariza la programul filosofia istoriei, filosofie teoretica, samd. Daca ai programe acreditate, nu mai trebuie sa acreditezi domeniul. Il consideram acreditat, pentru ca programele din acel domeniu au trecut prin acreditare. In interiorul domeniului acreditat, universitatea decide programele care sunt organizate. Daca avem unu, cinci, douazeci de programe acreditate intr-un domeniu, domeniul il consider acreditat. O data domeniul acreditat, timp de cativa ani, universitatea in domeniul acreditat poate promova orice master. Apoi va veni si va reacredita domeniul”, a explicat ministrul delegat pentru invatamant superior si cercetare, Mihnea Costoiu.

Ministrul a mai precizat: “Numarul de masterate nu va creste. Problema nu e numarul, ci beneficiarii. Eu cred ca tendinta universitatilor va fi sa reduca numarul pentru ca nu au beneficiari. Nu va creste pentru ca nu au de ce. Domeniul va avea o cifra de scolarizare. Eu pe domeniu pot face oricate masterate. Eu am trei programe de masterat care au 50 de locuri aprobate. Deci, eu pe domeniul pot scolariza 150 de oameni, nu 2.500. Pentru cei 150 de oameni pot face doua, trei, sau zece programe”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-