Published On: mie, Mai 15th, 2013

Scuteristii vor putea urma cursurile scolii de mopede si apoi sa sustina examenul in vederea obtinerii permisului de conducere

Share This
Tags

* Ministerul Transporturilor realizat normele in baza carora scolile de soferi vor fi autorizate sa-i pregateasca pe candidatii la categoria AM *

Noile norme publicate ieri in Monitorul Oficial, anunta faptul ca scuteristii vor putea incepând de zilele urmatoare sa urmeze cursurile scolii de mopede si apoi sa sustina examenul in vederea obtinerii permisului de conducere.

„Din estimarile noastre, in tara avem inregistrate aproximativ 300.000 de mopede. A nu se intelege ca toti vor veni sa dea examen pentru categoria AM sau ca toti au permis pentru aceasta categorie. Stiti bine ca legislatia prevede ca daca ai permis pentru orice alta categorie auto poti sa conduci fara probleme un scuter“, au precizat oficialii Directiei Inmatriculari Permise.

Oficialii Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) sustin ca, in acest moment, politia este pregatita sa-i examineze pe candidatii pentru permisul AM, adica pe cei care vor sa conduca scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri pe ora, iar capacitatea cilindrica nu este mai mare de 50 de centimetri cubi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-