Published On: mar, Mai 28th, 2013

Saptamana europeana a tineretului

Share This
Tags

Intre 26 mai si 2 iunie se va pune accentul asupra participarii cetatenesti active a tinerilor in societate. Sute de evenimente vor fi organizate in cele 27 de tari ale UE, precum si in Croatia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elvetia si Turcia. Saptamana tineretului va sarbatori, de asemenea, aniversarea de argint a sprijinului oferit de UE tinerilor, care a ajutat aproximativ 2,5 milioane de tineri si tineri lucratori sa participe la schimburi transfrontaliere, la serviciul european de voluntariat si la alte activitati educative nonformale.

Intentia tinerilor de a vota este in proportie de 75% sau mai mult in Belgia, Olanda, Suedia, Italia, Luxemburg, Malta si de 55% sau mai putin in Cipru, Grecia, Estonia, Republica Ceha si Slovenia. Sondajul arata, de asemenea, ca printre cei care intentioneaza sa voteze, in jur de o treime (28%) sunt siguri ca isi vor exprima votul, in timp ce 11% declara ca sunt siguri ca nu vor vota. In randul celor care probabil vor vota, noua din zece o fac pentru ca ei cred in importanta democratiei, a Europei si a alegerilor europene. In randul celor care probabil nu vor vota, doi din trei considera ca votul lor nu va schimba nimic.

Sondajul a fost realizat in luna aprilie 2013 in randul a 13 000 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani din cele 27 de state membre ale UE si a 500 de tineri din Croatia. Obiectivul a fost de a studia atitudinea tinerilor fata de participarea in societate si la alegerile europene din 2014.

Comentarii

comentariu

About the Author

-