Published On: mar, Mai 7th, 2013

S-a descoperit un antidot impotriva incaruntirii parului

Share This
Tags

* Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu par grizonant acumuleaza peroxid de hidrogen in foliculii de par, lucru care determina albirea parului din interior spre exterior. Din fericire, ei spun ca acest proces poate fi inversat de „un cocktail de antioxidanti” care permite „repigmentarea” firelor de par *

Echipa de cercetatori sustine ca acumularile de peroxid de hidrogen apar ca urmare a unei cantitati masive de „stres oxidativ epidermic”.

In 2011, Robert Lefkowitz a condus un grup de cercetatori ce a descoperit ca stresul provoaca eliberarea unui numar de neurotransmitatori care joaca un rol important in reactia “lupta sau fugi”. In mod normal, acesti neurotransmitatori sunt eliberati pentru o perioada scurta, având efecte benefice.

Productia pe termen lung a acestor neurotransmitatori, insa, poate provoca daune ADN-ului. Cercetatorii condusi de Lefkowitz au aratat ca aceste daune stimuleaza imbatrânirea, cresterea tumorilor, pierderea sarcinilor, probleme psihiatrice si incaruntirea parului.

In noul studiu, expertii au analizat un grup international de 2,411 de pacienti care sufereau de vitiligo. Pacientii au fost tratati cu un medicament cunoscut ca pseudocatalaza activata de lumina soarelui, iar in urma administrarii s-a constatat ca pigmentul pielii si al genelor revenise.

GEANINA PAUN

Comentarii

comentariu

About the Author

-