Published On: vin, Mai 10th, 2013

Romanii sarbatoresc astazi Ziua Regalitatii

Share This
Tags

* Cu o tripla semnificatie, data de 10 mai s-a impus in perioada moderna drept cea mai buna alegere pentru Ziua Nationala a Romaniei, fiind sarbatorita din 1867 pana in 1947 * Pe 10 mai 1866 Carol I a devenit domnitor al Romaniei * 11 ani mai tarziu, tanarul stat isi oficializa independenta iar la 10 mai 1881 Romania devenea regat *

De Ziua Regalitatii, sute de romani au trecut, in aceasta dimineata, pe la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal din Bucuresti, unde au depus coroane de flori. Regele Mihai va lipsi de la traditionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta, din pricina starii de sanatate a sotiei sale, Regina Ana.

Principesa Margareta si principele Radu au depus astazi buchete de flori la statuia Regelui Carol I, unde au venit si peste o suta de persoane care au scandat mesaje promonarhiste si au fluturat steaguri tricolore cu stema regala.

La ceremonie au fost prezenti si principele Nicolae si sora acestuia, Elisabeta Karina.

De asemenea, la eveniment s-au aflat senatorul Victor Ciorbea si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pe langa steaguri tricolore, persoanele adunate în Piata Palatului Regal au adus fotografii înfatisandu-l pe Regele Mihai.

Manifestarile dedicate zilei de 10 Mai, care vor avea loc in perioada 10 – 18 mai, vor cuprinde decorari precum cele ale actritelor Carmen Stanescu si Olga Tudorache, un dineu oficial in onoarea SRR, precum si ceremonia de investire a regelui Mihai cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Aparare ‘Carol I’, principesa mostenitoare urmand a-l reprezenta pe fostul suveran.

Comentarii

comentariu

About the Author

-