Published On: vin, Mai 17th, 2013

Romania s-a calificat in finala Eurovision

Share This
Tags

* Cezar, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a calificat in finala concursului cu piesa “It’s my life”, finala care va avea loc sambata, pe scena Malmö Arena din Suedia *

Romania a fost a patra tara care a fost anuntata finalista, insa ordinea tarilor calificate a fost aleatorie.

In finala Eurovision s-au calificat ByeAlex din Ungaria cu “Kedvesem (Zoohacker Remix)”, Farid Mammadov din Azerbaidjan cu “Hold Me”, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani din Georgia cu “Waterfall”, Eythor Ingi din Islanda cu “Eg a Lif”, Margaret Berger din Norvegia cu “I Feed You My Love”, Dorians din Armenia cu “Lonely Planet”, Krista Siegfrids din Finlanda cu “Marry Me”, Gianluca din Malta cu “Tomorrow” si Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis din Grecia cu “Alcohol Is Free”.

In marea finala de sambata seara s-au calificat, din cele doua semifinale, 20 de piese, desemnate pe baza votului juriului si a publicului, care au contribuit fiecare la decizie cu 50%. Suedia, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania sunt calificate direct in finala.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit “Cezar The Voice”) s-a nascut in Romania, intr-o familie de muzicieni, astfel ca frecventarea cursurilor Liceului de Muzica si Arte din Ploiesti a fost optiunea fireasca. Dupa studii de pian si cor a inceput, in 1998, sa studieze canto si muzica baroca, descoperindu-si vocea de contratenor. In 2001 a fost admis la Conservatoriul “Giuseppe Verdi” din Milano, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, si a absolvit in 2004 cu calificativul maxim. In paralel, el a urmat cursuri de maestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic si Mariana Nicolesco.

Contratenorul detine mai multe premii internationale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas – Barcelona (cel mai bun contratenor), Competizione dell’Opera din Dresda (premiul intai absolut), Riccardo Zandonai Riva del Garda – premiul special al juriului, Renata Tebaldi – San Marino (premiul baroc), Spiros Argiris – Sarzana (premiul intai absolut) si Hariclea Darclée – Braila (premiul de excelenta).

Comentarii

comentariu

About the Author

-