Published On: lun, Mai 13th, 2013

Protest la Posta Romana

Share This
Tags

* Peste 1.000 de angajati din 20 de oficii postale din Bucuresti protesteaza astazi de la ora 8.00, fata de noile acte aditionale la Contractele Colective de Munca, care au ca efect diminuarea salarizarii lunare *

Oficiile postale din Bucuresti au intrerupt lucrul, nemultumiti ca cei din conducerea Companiei Nationale Posta Romana vor sa impuna un numar de zile neplatite si sa reduca programul de lucru pentru toti salariatii. Angajatii protesteaza si din cauza faptului ca le-a fost anulata o cursa pe zi, desi acestia sunt obligati sa faca doua curse zilnice din cauza volumului mare de corespondenta.

Presedintele Sindicatului Posta Romana, Matei Bratianu, a precizat: “Angajatii sunt nemultumiti de faptul ca ar urma sa li se impuna intre una si patru zile neplatite, iar pentru acest lucru nu este necesara consultarea sindicatelor, intrucat exista o prevedere in Codul muncii care permite acest lucru”.

Matei Bratianu a adaugat ca protestul se desfasoara luni doar in Bucuresti, in restul tarii factorii postali fiind deja plecati pe teren, dar nu exclude ca marti actiunile sa se extinda si in alte judete.

Numarul de angajati ai Postei Romane si salariile din companie vor scadea in perioada urmatoare, ca urmare a diminuarii volumului de prestatii postale, la nivel national si international, potrivit operatorului de profil, detinut de Ministerul Comunicatiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-