Published On: lun, Mai 20th, 2013

Profesor de istorie “preda” satanismul in scoala

Share This
Tags

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei sa demareze urgent o ancheta privind o serie de cazuri de indoctrinare religioasa din scoli. La Galati un profesor de Istorie le vorbeste elevilor despre Judecata de Apoi, Iad, Adam si Eva sau Satana, sustine ASUR, care face trimitere catre inregistrari audio din timpul orelor de Istorie.

In repetate randuri Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a lansat semnale de alarma privind maniera necorespunzatoare de predare a religiei in sistemul scolar. Orele de religie sunt practic ore de cateheza, elevilor oferindu-li-se o singura viziune asupra fenomenului religios; mai ingrijorator, se urmareste izolarea copiilor de orice conceptie alternativa prin sfaturi de genul “Sa ne alegem prieteni credinciosi!” sau prin catalogarea drept “pacatosi” a celor “care cred altfel decat ne invata Biserica Ortodoxa”.

Din pacate, sub privirea ingaduitoare a Ministerului Educatiei, situatia devine din ce in ce mai grava; indoctrinarea religioasa extinzandu-se si in afara orelor de religie.

“Prin pasivitatea de care da dovada, Ministerul Educatiei se face direct vinovat de actuala situatie. Indoctrinarea religioasa este un fenomen prezent de multa vreme in scoli si nu se limiteaza la orele de religie. La Limba Romana se invata rugaciuni, la Muzica se asculta cantece religioase; chiar si cartile de Istorie sau Biologie se transforma uneori in instrumente de promovare a ‘dreptei credinte’, pline de citate din Biblie si interpretari in cheie religioasa. Mai mult, profesorii de religie, chiar si atunci cand agreseaza fizic elevii, par a se bucura de imunitate.” a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR.

Saptamana trecuta au fost facute publice trei cazuri distincte de invatatori sau de profesori de stiinte sociale care isi folosesc pozitia si autoritatea pentru a face “educatie religioasa pentru mantuirea copiilor“, dupa cum s-a exprimat unul dintre ei.

In judetul Galati, recent a fost semnalata o situatie deosebit de grava la Scoala Nr. 29 “Sf. Ana” din municipiu. Aici, unul dintre profesorii de istorie manifesta o atitudine fundamentalist ortodoxa, intoleranta si discriminatoare. Peroratiile despre Judecata de Apoi, Iad, Adam si Eva sau Satana par sa ocupe cea mai mare parte a orelor de istorie, iar subiecte precum avortul sau “scientismul” sunt abordate frecvent la clasa.

In judetul Suceava, invatatorul Teofil Creanga de la Scoala Gimnaziala din comuna Botosana a fost reclamat de parinti pentru agresarea psihica si fizica a elevilor. Conform declaratiilor celor implicati, cadrul didactic in cauza le vorbeste insistent copiilor de “diavol, vraji, avorturi, exorcizari si alte lucruri de care ei se sperie. In timpul orelor ii obliga sa citeasca acatiste, iar daca pe elevi ii doare capul, ii trimite in ultima banca, dandu-le rugaciuni de citit.

In judetul Iasi in urma cu cateva zile s-a trimis o plangere privind un profesor de stiinte sociale care, in mod repetat, si-a afirmat la ore dispretul pentru atei sau pentru cei de alte religii decat cea ortodoxa. De exemplu, catolicii sunt considerati “impuri”.

Cazul din Galati este deosebit de relevant. Existenta unor inregistrari audio din timpul orelor, postate pe un site de video sharing, ofera o masura cutremuratoare a degradarii invatamantului romanesc.

“Si scrie Sfantul Vasile cel Mare intr-o carte a sa… zice Sfantul Vasile cel Mare ‘Pedeapsa lor infioratoare va fi pentru cultul celor lumesti de vreme ce vazand atat de adanc in stiintele cele desarte si-au inchis de buna voie ochii aflarii adevarului’”

“Biserica noastra (Hristos), Biserica mea, n-o va sfarama nici portile iadului! Nici portile iadului!!! Deci daca ai scaun la cap, ce crezi? Daca Dumnezeu, Hristos, ti-a spus, e clar ca Biserica n-are cum sa piara. Ah, ca mai omori din ea, ca-i mai subtiezi, ca-i mai inchizi, dar Biserica nu piere. N-ai cum s-o starpesti. Nu stiu daca ati priceput. Care-i mai istet zice ‘Dom’ profesor, da’ totusi e o logica in asta.’”

“Uriasa majoritate sunt pagani, sunt sectanti, sunt catolici, sunt budhisti, sunt de-aia, sunt de-aia, sunt de-aia, ma doare capu’. Era sa spun si de-astia si greco-catolici, da’ nu mai spun.”

“Si eu va spun acuma ca sa fiti destepti si sa fiti mai atenti cand socotiti ca stiinta e cea mai buna… Bai copilasi, stiti voi ca Dumnezeu le-a zis lui Adam si Eva ‘Uite va pun in rai sa traiti, faceti orice vreti, da, mancati orice vreti, sunteti liberi, faceti ce vreti, eu sunt Dumnezeul vostru’. Aste e credinta care apare prima in lume si este dumnezeiasca, pentru credinta n-ai nevoie de dovezi, credinta nici nu trebuie demonstrata ca la matematica, ‘ia sa vedem, rezulta sau nu rezulta’, credinta am spus se respira, se miroase, se simte.

Dar imediat dupa, dupa ce au stat ei oleaca in rai, apare si stiinta. Cum apare? Pai vine serpelutul ala si spune Evei ‘Ia gusta tu din fruct, sa vezi ce bun e, ia da-i si lui Adam sa guste’. Si vine caderea. Tii minte cum au cazut lin? Si daca au cazut, apare stiinta. Cum apare stiinta? Imediat sarpele: ‘Ia cerceteaza tu sa vezi cum e, ia experimenteaza tu sa vezi cum este’. Aia este stiinta. De aceea credinta este dumnezeiasca, stiinta este luciferica in esenta ei, draceasca.”

Dl. invatator Creanga a fost reclamat de parinti pentru probleme similare si in trecut, dar a ramas in continuare la catedra. Nu este o situatie singulara; de exemplu, in 2005 un profesor de religie, dl. Catalin Batbosu, a fost reclamat pentru ca a batut un elev; cu toate acestea, i s-a acordat Definitivatul in Invatamant si a fost hirotonisit preot. Mai nou, preotul Constantin Marisca, profesor de religie si muzica la Scoala Generala Bursuceni (jud. Suceava), desi a fost filmat la sfarsitul anului trecut in timp ce batea un elev, apare in continuare listat printre cadrele didactice ale scolii.

“Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei sa demareze urgent o ancheta privind cazurile semnalate de indoctrinare religioasa din scoli. De asemeni, Ministerul trebuie sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni pe viitor aparitia unor cazuri similare.

Pozitia ASUR este neechivoca: in unitatile publice de invatamant trebuie pastrata o stricta neutralitate religioasa, iar in cadrul orelor de Religie trebuie predata Istoria Religiilor si nu doar viziunea particulara a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela”, se arata pe site-ul Asociatiei.

Sa nu uitam ca in Romania sunt 18.300 de biserici si doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor!

Comentarii

comentariu

About the Author

-