Published On: mar, Mai 21st, 2013

Procedura de accesare a informatiilor publice prin intermediul SMS

Share This
Tags

* Directia Generala a Finantelor Publice Braila informeaza ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.252/7.05.2013, a fost publicat OPANAF nr.504/2013 pentru aprobarea Procedurii privind accesul la informatiile publice prin intermediul serviciului de mesaje scurte SMS *

Contribuabilii pot solicita informatii publice despre un anumit operator economic prin transmiterea unui SMS la numarul unic, pus la dispozitie de catre operatorii de telefonie mobila.

Mesajul transmis prin SMS de catre solicitanti, la numarul unic, este un mesaj text format din codul de identificare fiscala al operatorului economic despre care solicita informatiile publice.

Ca urmare a informatiilor solicitate, ANAF furnizeaza raspunsurile prin transmiterea, prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, a unor mesaje scurte in format text care cuprind urmatoarele: codul de identificare fiscala, denumirea operatorului economic, inregistrat/neinregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, starea de inactivitate fiscala a operatorului economic, potrivit prevederilor art.781 din O.G. nr.92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicarea sistemului de taxa pe valoarea adaugata la incasare, cod de siguranta atasat fiecarui mesaj de raspuns de catre ANAF. Codul de siguranta este utilizat pentru verificarea continutului mesajului transmis de ANAF. In situatia in care contribuabilul doreste ulterior verificarea continutului mesajului de raspuns, este obligat sa furnizeze codul de siguranta al mesajului.

Informatiile furnizate de ANAF sunt informatii publice cu privire la operatorii economici, ce sunt postate pe site-ul ANAF. Natura informatiilor poate fi imbunatatita in functie de nevoile contribuabililor si de solicitarile acestora.

ANAF permite obtinerea informatiilor publice de catre solicitanti, prin intermediul SMS, in masura in care operatorii de telefonie mobila ai acestora ofera acest serviciu si nu este raspunzatoare pentru disfunctionalitatile cauzate de operatorii de telefonie mobila sau de solicitanti.

Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este in sarcina contribuabililor care solicita informatiile.Tariful mesajului este stabilit si incasat de catre operatorii de telefonie mobila. Costul nu este perceput de catre ANAF.

Serviciul de solicitare si transmitere a informatiilor prin SMS este disponibil contribuabililor 24 ore din 24.

Raspunsurile furnizate sunt valabile la momentul transmiterii acestora, in functie de datele existente in baza de date a ANAF, baza de date fiind supusa unui permanent proces de actualizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-