Published On: lun, Mai 27th, 2013

Primul cabinet stomatologic particular din Romania a fost in Braila: 1 mai 1990

Share This
Tags

Elena Spinu, in varsta de 68 de ani, este medic stomatolog si profeseaza in Bucuresti, intr-un cabinet din zona Vitan.

Inainte de 1989, Elena era medic la Policlinica din Braila, avand sute de clienti, care ii asigurau un venit mai mare decat un director de fabrica. Dupa Revolutia a decis sa isi deschida propriul cabinet stomatologic. Zeci de stagiari in acest domeniu au trecut prin mana Elenei.

Astfel, la parterul locuintei sale, Spinu a deschis cabinetul. Sotul ei, tot medic, a inaugurat si el, la aceeasi data si in aceeasi locatie, un cabinet de pediatrie. La data de 1 mai 1990, in orasul de la Dunare, a fost deschis primul cabinet stomatologic privat din Romania.Prima aparatura de specialitate a inchiriat-o de la Spitalul Judetean Braila, iar dupa un timp, a facut un credit bancar si a achizitionat aparatura noua.

Dupa doi ani, pe strada unde locuia Elena Spinu, a fost construita o clinica particulara, unde a inceput sa lucreze, pastrand insa si cabinetul stomatologic, care asigura servicii 24 de ore din 24. La cabinetul din Braila veneau pacienti si din alte orase, precum Galati, Buzau sau Focsani.

In capitala a ajuns datorita unei prietene care detinea un cabinet stomatologic, dar nu avea medic specialist. Braileanca a avut cabinete, de-a lungul timpului, in Piata Matache, Piata Sudului, in zona Aviatorilor. Acum a ramas cu cabinetul din cartierul Vitan.

Nora si fiul Elenei urmeaza acceasi cariera, desi initial au studiat alte domenii. Aflata la pensie, braileanca profeseaza inca, spunand ca va lucra atat timp cat va mai putea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-