Published On: vin, Mai 10th, 2013

Primarul Simionescu a pus gand rau tantarilor

Share This
Tags

* Incepand de luni, municipalitatea, prin intermediul Serviciului de Utilitate Publica pentru Administrare si Gospodarire Locala, demareaza actiunea de stropire cu insecticide inpotriva tantarilor, plosnitelor *

Dupa cum prea-bine se stie, de ceva ani incoace, in perioada verii, cand temperaturile depasesc 35 de grade Celsius, Braila este “invadata” de urmasii lui Vlad Tepes. Stati linistiti ca nu ne referim la vampirii adevarati, ci la micile insecte numite tantari, care o data ce ne ciupesc ne provoaca mancarimi insuportabile. Uneori, anumite persoane care au organismul mai sensibil ajung chiar pe paturile din Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Braila.

Tantarii, in momentul in care se lasa seara isi fac aparitia, nestingherit, prin Parcul Monument, pe Faleza Dunarii, dar sin prin cartierele urbei noastre, creandu-ne astfel o stare de disconfort.

In cadrul conferintei de joi, edilul Aurel Simionescu a facut precizarea ca de luni se va incepe “vanatoarea” tantarilor. Tot el a mai spus ca este posibil ca si-n acest an, ca si-n cel trecut, sa existe o noua “invazie” a micilor insecte de la Chiscani, Cazasu si Varsatura. Si asta se intampla din cauza faptului ca in respectivele localitati nu s-a actionat din timp, activitatea de stropire din Braila devenind astfel practic inutila.

“Dupa cate am inteles eu, licitatia va fi pana la data de 15 mai, iar pe 15 ar trebui sa semneze contractul pentru tantari, plosnite, etc. Dar din pacate, asa cum se intampla la noi, i-am intrebat pe cei raspunzatori de ce nu au inceput mai devreme procedura de licitatie. La noi tot timpul avem asemenea neconcordante, iarna ne prinde zapada si vara ne prind tantarii. Deci procedura au inceput-o, numai ca si de data aceasta, ca de obicei, avem tot felul de contestatii, tot felul de persoane care cred ca nu este asa caietul de sarcini, cineva care crede ca nu este bine procedura respectiva si o luam de la capat, dar pe data de 15 mai va fi gata. Teoretic, pe 16 si 17 mai ar trebui sa dea cu substantele respective. Nu este o noutate, nu inventam nu stiu ce minuni, dar asa cum v-am spus, municipiul Braila este singurul care face astfel de tratamente in zona. Nimeni din Insula Mare, nimeni la Cazasu, Vadeni, Chiscani nu face tratamente si atunci eficienta a ceea ce facem noi este diminuata. Asta pentru ca noi dam pe raza municipiului si tantarii vin de peste Dunare, de peste tot”, a declarat Aurel Simionescu, primarul Brailei.

Cu alte cuvinte, incepand cu 16-17 mai, vor fi efectuate zboruri cu un avion utilitar, iar la nivelul solului va fi efectuat tratamentul cu atomizoare si generatoare de ceata, cu precadere in zonele cu spatii verzi si de acumulare a apei pluviale. Este stiut faptul ca substantele folosite pentru eliminarea tantarilor, capuselor, taunilor, plosnitelor si altor insecte daunatoare au eficienta maxima daca sunt dispersate intr-un interval de mai multe zile fara precipitatii, fara vant si cu temperaturi sub 35 de grade Celsius.

Comentarii

comentariu

About the Author

-