Published On: joi, Mai 30th, 2013

Primarul se mandreste cu Bulevardul Dorobanti

Share This
Tags

Simionescu: “Cine a adus 1 miliard in Braila?”

Edilul a atras atentia asupra faptului ca in municipiul Braila au intrat nu mai putin de 700 de miliarde, numai pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanti. In urma atacurilor aparute in mass-media locala, referitoare strict la acest proiect, primarul a tinut sa reaminteasca faptul ca Braila nu a vazut niciodata astfel de sume, din fonduri europene.

“Cand cineva o sa aduca 1 milion de euro in Braila, pentru ceva, nu are importanta ce, chiar si pentru afacerea lui, pe care sa o dezvolte, sa creeze locuri de munca, atunci vom putea discuta si comenta despre capacitatea, despre modul in care fiecare stie sa faca ceva. Punctual pe Dorobanti vin 700 de miliarde de lei in Braila. Este bine ca vin banii astia? Este adevarat ca punem si noi 300”, a declarat Aurel Simionescu.

Edilul a cerut, inclusiv primului ministru o modificare legislativa unitara care sa faciliteze implementarea proiectelor din fonduri europene. Totodata, Simionescu a tinut sa mentioneze ca astfel de sume nu s-au alocat niciodata, nici in mediul privat si cu atat mai putin la stat.

“E adevarat ca per total tara sunt atatea corectii ca rezultat al licitatiilor care au avut loc. Eu am cerut inclusiv la Tulcea macar pentru 2014 – 2020, la nivel national, cei care au responsabilitate in domeniul reglementarilor, sa faca o legislatie unitara, astfel incat toti sa o aplicam si sa nu mai existe interpretari de genul asta. Daca am avut in municipiul Braila, la Dorobanti 700 de miliarde de lei, din alta parte, cine a adus 1 miliard de lei din alta parte?”, a adaugat primarul Brailei.

Corectiile sunt de fapt bani pentru alte proiecte

In ceea ce priveste proiectele pentru urmatorii 6 ani, Simionescu ne-a garantat ca acestea vor fi introduse in dezbatere publica, astfel incat si brailenii sa poata sa-si dea cu parerea. Pana in iulie, primarul intentioneaza sa aiba gata pregatite o serie de proiecte care urmeaza sa fie propuse spre implementare.

“Deasemenea pregatim proiectele pentru 2014 – 2020, pentru dezbatere publica. Incepand cu luna iulie noi trebuie sa avem acele proiecte care vrem sa le implementam. Documentatia lor, 2014 – 2020, pentru ca in anii astia noi trebuie sa punem pe masa lor proiecte. Atunci va trebui sa vedem, pe axele care se deschid, sa avem clar cate un proiect pe fiecare axa, astfel incat, atunci cand se deschide axa sa putem sa mergem pe o depunere de astfel de proiect”, a declarat Aurel Simionescu.

Corectiile aplicate si in special cea care vizeaza Bulevardul Dorobatilor nu reprezinta bani pierduti. Primarul ne-a asigurat ca exista proiecte de rezerva care vor beneficia de pe urma corectiilor. Astfel fondurile nu vor fi pierdute, ci repartizate catre alte proiecte.

“Momentan suntem pe o contractare de 130%. Pentru ca, ceea ce nu stie lumea care isi da cu parerea este ca si acele corectii care se aplica, nu se duc in alta parte si le putem accesa. De exemplu noi cu Scoala Sfantul Andrei si cu Spitatul de Psihiatrie, acestea au fost proiecte in rezerva peste contractarea de 100%, pe care le contractam acum, pentru ca din licitatii si din corectii au ramas bani si banii aceia se reintorc in proiectele pe care noi le avem depuse”, a adaugat Simionescu.

Primarul ne-a asigurat ca urmeaza reabilitari atat la Scoala Sfantul Andrei, mai tarziu la Scoala nr. 7 si la Spitalul de Psihiatrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-