Published On: mie, Mai 22nd, 2013

Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate

Share This
Tags

* Eugen Nicolaescu a precizat astazi ca deblocarea posturilor din sistemul sanitar va avea loc probabil in a doua jumatate a anului, in functie de cum se va face rectificarea bugetara *

In cadrul intalnirii cu conducerea Federatiei Sanitas care a avut loc astazi, Eugen Nicolaescu a declarat ca posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate in a doua jumatate a acestui an.

“Deblocarea posturilor din sistemul sanitar va avea loc probabil in a doua jumatate a anului, dupa luna iulie, dupa ce vom sti cum se va face rectificarea bugetara. In acest moment, angajarile in sistem se produc dupa principiul ‘pleaca un om, vine un om’. Referitor la rectificarea bugetara, am sesizat deja Ministerul Finantelor pentru o rectificare pozitiva la Ministerul Sanatatii. Totul depinde insa de modul cum merge economia. Datele pe care le avem pana acum sunt pozitive, incurajatoare, insa trebuie sa fim prudenti si precauti, avand in vedere declinul multora dintre economiile din zona euro”, a afirmat Eugen Nicolaescu.

In ceea ce priveste demiterea managerilor de spitale care nu reusesc sa imbunatateasca situatia economica a unitatilor pe care le conduc, ministrul Eugen Nicolaescu a spus ca o eventuala hotarare in acest sens ar putea fi luata cel mai devreme la sfarsitul anului.

‘In cazul celor 54 de spitale care sunt considerate strategice, o eventuala demitere a unor manageri ar putea avea loc la sfarsitul anului, in lunile noiembrie-decembrie, daca se va constata ca nu au reusit sa imbunatateasca situatia economica a unitatilor pe care le conduc. Concret, nu vrem sa mai avem spitale in care oamenii sa fie obligati sa aduca de acasa materiale sanitare uzuala, cum ar fi vata sau pansamentele, ci doar anumite antibiotice scumpe sau care se gasesc greu”, a mai spus ministrul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-