Published On: mar, Mai 28th, 2013

Un vis implinit: Ponta da bani pentru podul peste Dunare

Share This
Tags

Astazi, in cadrul vizitei pe care a avut-o la cea mai mare statie de pompare din tara – SPA IM Gheorghiu din Stancuta, premierul Victor Ponta a spus raspicat ca va acorda bani astfel incat podul de pe Dunare, care ar face legatura dintre Braila, Galati si Tulcea, sa se realizeze cat mai rapid.

„Am discutat si cu Ministerul de Finante sa includem acest proiect in programul de garantare, cu garantii suverane. Aceasta inseamna ca se realizeaza podul, inclusiv cu finantare. In momentul in care ai garantie de stat, finantarea se gaseste foarte usor. In acest moment, Romania este o tara care gaseste si acceseaza foarte usor imprumuturi. Toata lumea vrea sa ne imprumute, la dobanzi foarte bune. Nu putem sa accesam toti banii care ne sunt pusi la dispozitie, pentru ca trebuie sa ramanem in tintele acelea de deficit. Da, o sa dam garantie pentru acest proiect realmente strategic, cum este podul”, a declarat Victor Ponta.

Primul ministru nu a uitat sa-i felicite pe reprezentantii autoritatilor locale din Braila, Galati, Tulcea, ca au reusit sa lase deoparte orgoliile de ani de zile, batand palma pentru stabilirea zonei in care va fi ridicat podul: „Vreau sa ii felicit pe reprezentantii autoritatilor locale din Braila, Galati, Tulcea, care au fost saptamana trecuta la mine, pentru faptul ca s-au inteles intre ei. Pana acum, fiecare voia sa isi faca podul lui. Acum toata lumea face un singur pod, iar acesta este un lucru foarte bun”.

Directorul ANIF Braila, Vasile Turcitu, a declarat ca statia de pompare de la Stancuta SPA IM “Gheorghiu” asigura apa pentru 205.000 hectare, din care 80 mii hectare in judetul Ialomita, restul in judetul Braila.

“Este cea mai mare statie de pompare din tara, cu un debit instalat de 180 mc/s. Statia de la Stancuta este una plutitoare, care are in dotare 10 nave, cu câte sase electropompe fiecare nava. O nava plutitoare a fost modernizata cu bani de la Banca Mondiala, in perioada 2008 – 2010, iar pentru alte doua nave sunt depuse proiecte de reabilitare”, a declarat Vasile Turcitu.

Premierul a mai vizitat inca doua statii de pompare din judetul Braila, respectiv SRP 1 “Spiru Haret”, care are un debit de 132 mc/s, situata in Bertestii de Jos si statia de pompare SRP 1 A “Lacu Rezi”, care tine de orasul Insuratei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-