Published On: mar, Mai 7th, 2013

Politistii braileni nu au avut timp de odihna, ei impartind sanctiuni cu nemiluita

Share This
Tags

* Ajunsa la final, minivacanta a fost presarata cu amenzi usturatoare *

Peste 400 de politisti braileni au actionat zilnic, pe perioada minivacantei, pentru linistea cetatenilor. In ultima zi, pentru o intoarcere in siguranta, a fost suplimentat numarul politistilor de la Rutiera, Ordine Publica si Transporturi. Urmare a masurilor dispuse, numarul faptelor cu violenta a scazut semnificativ, la fel si numarul accidentelor rutiere grave. In minivacanta din acest an nu s-au inregistrat evenimente deosebite, fiind una dintre cele mai sigure si linistite din ultimii ani.

Pentru linistea si siguranta cetatenilor, pe durata minivacantei de 1 Mai si Sarbatorilor de Pasti, in Braila au actionat, zilnic, aproximativ 400 de politisti. Principalele activitati desfasurate au vizat prevenirea si combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine si liniste publica, precum si asigurarea unui trafic rutier in conditii de siguranta.

“Un numar de 200 politisti de la Ordine Publica, 30 de la structurile de Politie Rutiera, dar si de la Transporturi, Arme, Investigatii criminale sau Investigarea fraudelor s-au aflat in strada. Acestia au actionat, zilnic, cu 50 de mijloace auto. In ultima zi din minivacanta, pentru o sarbatoare in liniste si o intoarcere in siguranta, a fost suplimentat numarul politistilor de la Rutiera, Ordine Publica si Transporturi. Politistii au actionat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, apararea patrimoniului public si privat, siguranta rutiera si a transporturilor feroviare, pentru ca toti brailenii sa se bucure in liniste de aceasta minivacanta. Pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, Politia a asigurat zilnic in aceasta perioada, 20 de patrule de siguranta publica pedestre si 56 auto. Politistii braileni au constatat 34 de infractiuni, dintre care 11 in flagrant, si au identificat 23 de suspecti de infractiuni”, a spus Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Amenzi usturatoare pentru incalcarea legislatiei *

In aceasta perioada, politistii aplicat 732 de sanctiuni contraventionale, dintre care 196 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea si linistea publica, 35 pentru fapte de natura economico-financiara, 464 la OUG nr. 195/2002, privind regimul circulatiei rutiere (6 pentru consumul de bauturi alcoolice, 209 pentru depasirea vitezei legale) si 249 la alte acte normative. Totodata, au fost retinute 27 de permise de conducere si retrase 4 certificate de inmatriculare. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 196.222 de lei, iar a bunurilor confiscate de 630 de lei.

In urma masurilor adoptate, in aceasta perioada, nu s-au inregistrat evenimente deosebite sau cu impact in planul ordinii si sigurantei publice, minivacanta din acest an fiind una dintre cele mai sigure si linistite din ultimii ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-