Published On: lun, Mai 20th, 2013

Politia si Jandarmeria le vin de hac persoanelor puse pe harta

Share This
Tags

In perioada 17 – 19 mai, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la Sectiile de Politie Comunale, impreuna cu jandarmii din cadrul IJJ Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele de ordine au efectuat controale la 57 de societati comerciale, au legitimat 222 persoane, dintre care 106 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 97 de autovehicule. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 73 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 15.525 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si a OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

“Sambata, la orele 21.30, politistii au depistat si legitimat un grup de tineri, la intersectia strazii Cazasului cu Soseaua Ramnicu-Sarat, si in urma controlului corporal sumar asupra brailencei Florentina D. (18 ani) a fost gasit un cutit, tip briceag, cu lama de 11 cm si mânerul de 13 cm. Grupul de tineri a fost condus la sediul Politiei Municipiului Braila pentru efectuarea cercetarilor si s-a stabilit ca briceagul gasit asupra tinerei i-a fost dat de braileanul Alin P. (18 ani), caruia ii apartine. Celor doi li s-a intocmit dosar penal conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata). In aceeasi seara, la orele 22.30, politisti de la Politia Municipiului Braila l-au depistat in trafic, in comuna Frecatei, pe Marian D. (32 de ani), din localitate, care detinea in remorca pe care o tracta cu autoturismul patru setci de tip monofilament. Intrucat acesta nu avea documente de justificare cu privire la povenienta uneltelor de pescuit, acestea au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de unelte de pescuit de tip monofilament”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-