Published On: mar, Mai 7th, 2013

Politia actioneaza pentru siguranta calatorilor

Share This
Tags

* Ieri, politistii braileni au actionat in trafic pentru o calatorie in siguranta, monitorizand traficul rutier, in vederea prevenirii evenimentelor grave si combaterii incalcarii regimului legal de viteza *

Politistii de la Serviciul Rutier au asigurat si ieri fluenta traficului rutier pentru a preintampina producerea unor evenimente grave. Acestia au fost  sprijiniti si de politisti de la ordine publica, in special, in mediul rural, pentru asigurarea fluentei traficului rutier, dar si pentru asigurarea ordinii si linistii publice.

In traficul rutier s-a actionat cu 10 autospeciale cu aparatura de inregistrare video din dotare.

Politistii au monitorizat traficul rutier, in vederea prevenirii evenimentelor grave si combaterii incalcarii regimului legal de viteza, fiind monitorizate, in special, traseele de deplasare dinspre statiunile turistice, celelalte aglomerari urbane si sectoarele de drum spre punctele de trecere a frontierei.

Politistii recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Totodata, politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

Conducatorii auto vor fi informati permanent cu privire la conditiile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R..

Pentru o calatorie in siguranta, politistii de la Politia Transporturi actioneaza atat in trenurile de calatori, cat si in aerogari.

Politistii de la transporturi vor patrula in trenurile de calatori, cu precadere in cele de pe rutele dinspre statiunile montane si litoral, precum si in statiile si triajele de cale ferata.

Politistii sfatuiesc calatorii sa fie atenti atunci cand urca pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victima a celor care fura din buzunare. Supravegheati-va bunurile si valorile pe care le aveti la dumneavoastra, atunci cand va aflati la ghiseele caselor de bilete si in locuri aglomerate! Nu incredintati bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute!

Dormind in tren sau in salile de asteptare, puteti ramane fara portofele, genti sau bagaje. Nu va faceti „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment si nu consumati bauturi sau alimente de la necunoscuti. Acestea pot contine somnifere si va „treziti” fara bagaje.

Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni, sesizati de indata politia transporturi din statiile de cale ferata si trenurile de calatori sau din aeroporturi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-