Published On: joi, Mai 9th, 2013

Peste 600 de locuri in invatamantul militar. Oferte educationale la dispozitia posibililor candidati

Share This
Tags

* Politistii au prezentat candidatilor braileni ofertele educationale ale scolilor Ministerului Afacerilor Interne * La Casa de Cultura din Insuratei, tinerilor braileni le-au fost puse la dispozitie informatii despre cele 650 de locuri in cadrul unitatilor de invatamant cu caracter militar *

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Braila – Serviciul Resurse Umane, Politia Orasului Ianca si compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, au desfasurat activitati de promovare a profesiei de politist, de informare a participantilor cu privire la oferta educationala pentru inscrierile candidatilor din acest an. Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura din Insuratei, unde politistii braileni au organizat un stand la Bursa Locurilor de Munca.

Manifestarea a avut ca scop prezentarea ofertelor educationale si ocupationale de catre specialistii MMFPS – Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, MApN- Centrul Militar Judetean Braila, MAI – Inspectoratul de Politie Judetean Braila si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila. La activitate au participat si reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Braila si ai Fundatiei Munca si Prosperitate Braila,  precum si  directorii unor societati comerciale de la nivel local.

“Tinerilor le-au fost prezentate numarul de locuri din acest an la adminterea in unitatile de invatamant ale MAI, daca doresc o cariera in aceasta meserie. Oferta a fost urmatoarea: la Academia de Politie <Alexandru Ioan Cuza> din Bucuresti sunt puse la <bataie> 200 locuri la specializarile <Drept> si <Ordine si siguranta publica> (25 de locuri la <Drept>, din care 5 locuri pentru minoritati; 175 de locuri la <Ordine si siguranta publica>, din care 10 locuri pentru minoritati); Scoala de Agenti de Politie <Vasile Lascar>- Campina sunt 300 de locuri, din care 5 pentru minoritati; la Scoala de Agenti de Politie <Septimiu Muresan> Cluj-Napoca exista 150 de locuri, din care 5 pentru minoritati. Reprezentantii Politiei au prezentat tinerilor prezenti la manifestare conditiile legale de recrutare: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana scris si vorbit; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fie declarati <apt> din punct de vedere medical, fizic si psihic; verificarile privind starea de sanatate medicala, fizica si psihica vor fi efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne; sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti in cursul anului in care participa la concurs; sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea; sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica in ultimii 7 ani; nu au desfasurat activitati de Politie politica, astfel cum sunt definite prin lege; indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Cariera de politist ii atrage pe tinerii braileni *

Elevii din anii terminali, din cele doua licee din orasul Ianca, au fost interesati si de conditiile specifice, aplicabile in anii precedenti, pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a fi eligibili in a opta pentru o cariera in Politie. Specialistul in resurse umane le-a explicat liceenilor faptul ca media generala la purtare, obtinuta in perioada studiilor liceale, trebuie sa fie minim 8,00, dar si in ce consta examenul de admitere intr-una dintre scolile de politie, le-au recomandat publicatiile de teste pentru verificarea si aprofundarea cunostintelor la materiile cerute pentru admiterea in unitatile de profil.

Tinerii au primit flyere cu informatiile prezentate de politisti si au avut posibilitatea de a viziona filme tematice cu activitatea politiei, deontologia acestei institutii si conditiile de studiu din unitatile de invatamant ale ministerului, materiale video realizate de specialistii Directiei Informare si Relatii Publice din cadrul MAI.

Comentarii

comentariu

About the Author

-