Published On: lun, Mai 20th, 2013

Peste 17.000 de tigarete de contrabanda descoperite la Frontiera Galati

Share This
Tags

* Echipa comuna de control din Punctul de Trecere a Frontierei Galati – Rutier a descoperit ascunse si nedeclarate peste 17.000 de tigarete in autoturismul condus de un barbat si in bagajele personale ale unei femei, ambii cu cetatenie moldoveneasca *

In cursul zilei de ieri, in jurul orelor 12.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati – Rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, un barbat, in varsta de 23 ani, Republica Moldova, conducand un autoturism marca Mazda, inmatriculat in Bulgaria. Avand la baza valorificarea unei informatii aflate in lucru, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului. In urma efectuarii controlului, echipa comuna a descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-un locas special amenajat in rezervorul autoturismului, 13.960 de tigarete, marcile “Kiss”, “Hilton” si “Ashima”, fabricate in Rusia si Ucraina.

“Tot ieri, in jurul orelor 20.00, s-a prezentat in acelasi punct de trecere a frontierei, pentru control, Diana T., in varsta de 36 de ani, din Rep. Moldova, pasagera intr-un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Romania. Ca si in primul caz, avand la baza valorificarea unei informatii aflate in lucru, politistii de frontiera au solicitat, si de aceasta data, inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului si a persoanei in cauza. Dupa efectuarea controlului, oamenii legii au descoperit, ascunse si nedeclarate, in bagajele personale ale Dianei T., un numar de 3.600 tigarete, marca <Hilton>, fabricate in Ucraina”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Galati, comisar de politie Ion Irimia.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 3.803 de lei, si a autoturismului, in valoare totala de 21.655 lei, in vederea confiscarii. Iar cele doua persoane au fost sanctionate contraventional cu o amenda in valoare de 5.000 lei, fiecare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-