Published On: vin, Mai 24th, 2013

Pentru a ajuta agricultorii, APIA incheie contracte cu bancile din tara

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a incheiat cel de-al doilea act aditional la conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215 – “Plati privind bunastarea animalelor” – Pachet A porcine.

Potrivit acestor acte aditionale, APIA emite, la cererea solicitantului, a treia confirmare scrisa – adeverinta – prin care se atesta ca acesta a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – “Plati privind bunastarea animalelor” si, de asemenea, suma inscrisa in adeverinta reprezentand diferenta dintre valoarea  cumulata a deconturilor justificative depuse de beneficiar si valoarea celor 2 adeverinte eliberate de catre Centrele Judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Agentia a incheiat acte aditionale cu urmatoarele banci: CEC BANK SA, Raiffeisen Bank, Banca Romana pentru Dezvoltare, OTP Bank, Unicredit Tiriac, Banca Comerciala Romana, Banca Centrala Cooperatista Creditcoop, Banca Comerciala “Carpatica”, BancPost, Piraeus Bank Romania SA, Banca Comerciala “Intesa Sanpaolo” Romania, Agricover IFN SA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii garanteaza 80% din valoarea creditului contractat de fermier. Mentionam ca Banca, in calitate de creditor, are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte/acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

Comentarii

comentariu

About the Author

-