Published On: vin, Mai 10th, 2013

Opozitia se face din Parlament

Share This
Tags

Betia puterii, vazuta din opozitie

Deputatul PDL Alexandru Nazare are incredere in opozitia din Parlament, atat de mica si fragila cum este, dar pregatita si motivata sa sanctioneze derapajele USL-ului. Mai mult, fostul ministru al Transporturilor acuza actuala guvernare de lipsa unei perspective financiare pentru perioada urmatoare.

“Exista o tendinta, din pacate de a folosi majoritatea din Parlament si numarul de primarii si consilii judetene castigate de catre USL, pentru a face tot felul de abuzuri si a neglija foarte multe probleme. Se numeste betia puterii si lucrul asta incepe deja sa fie vizibil pentru populatie si are varii manifestari. Faptul ca nu exista o preocupare pentru viitoarea perspectiva financiara este clar un semnal de alarma. Asta este numai un exemplu pentru ca sunt mai multe exemple. Chiar daca suntem partid de opozitie si chiar daca in Parlament nu avem o reprezentare atat de mare, cati suntem, suntem suficient de pregatiti si avem suficienta vointa cat sa sanctionam toate aceste derapaje”, a declarat deputatul PDL, Alexandru Nazare.

Managementul privat, o solutie reala pentru Braila

De cele mai multe ori, partidele aflate in opozitie vin cu ideile cele mai bune de guvernare. Un exemplu este si privatizarea companiilor de stat care desi nu reprezinta o problema mare pentru municipiul nostru, se poate aplica in cazul societatilor aflate in subordinea primariilor.

“Nu intamplator am dat exemplul motiunii companiilor de stat care, chiar daca pentru Braila nu este o chestiune atat de fulminanta, dar poate fi, de principiu. Pentru ca toate aceste companii care sunt in subordinea administratiei locale, pot lua exemplul Ordonantei 109 si putem sa instituim pe baza acele ordonante management privat. Vedeti exemplul Braicar, CET-ul, locuri in care, pe baza acestei ordonante putem sa avem manageri privati. Acele companii pot sa aduca la bugetul local niste bani pe care sa-i folosim impreuna la proiecte de care Braila are nevoie”, a adaugat Alexandru Nazare.

USL vrea sa adopte prin asumare cele mai importante proiecte

Deputatul PDL, Alexandru Nazare a atras atentia asupra declaratiilor pe care le fac public reprezentantii USL. Acesta a tinut sa precizeze ca atat premierul cat si membrii de partid doresc ca regionalizarea sa fie adoptata prin asumare.

“Ei trebuie sa faca ceea ce spun. Atata timp cat nu fac ceea ce spun este rau. Daca Ponta cand pleaca din tara in discursurile lui spune ca un singur proiect de lege il va prezenta prin asumare anul asta si tot partidul vorbeste ca si regionalizarea va fi adoptata prin asumare, nu mi se pare corect. La modul cel mai serios nu mai avem nevoie de Parlament daca ne asumam toate proiectele. Trebuie sa facem diferenta intre majoritatea fragila pe care am avut-o noi, in momentul in care era cea mai grea perioada de criza in Romania si faptul ca am fost nevoiti sa adoptam aceasta procedura ca sa reusim sa guvernam si sa facem reforme si situatia de acum, cand au o majoritate covarsitoare. Nu ar trebui sa le fie frica sa introduca astfel de proiecte de lege in Parlament. Problema este ca USL este atat de eterogen, cu interese divergente si cu o batalie crancena in interiorul lui, incat nu se poate prezenta ca si o alianta ca atare in Parlament. Fiecare are opinia lui”, a declarat deputatul Alexandru Nazare.

Unificarea dreptei, un obiectiv final

In ultima perioada au aparut tot mai multe ONG-uri si aliante politice care, ori se declara a fi de dreapta ori sunt sustinatori infocati ai partidelor din opozitie. Alexandru Nazare a marturisit insa ca este nevoie de o schimbare in ceea ce priveste opozitia, care de altfel ar trebui sustinuta in Parlament.

“Unificarea dreptei este obiectivul tutror celor de dreapta, acesta este un obiectiv final, dar nu cred ca prin resaparea unui brand, fie el si un brand care a avut succes reusim sa avem rezultate. Este totusi un peisaj politic diferit fata de anul 2003 – 2004, cand s-a facut Alianta DA si cred ca ar trebui sa ne adaptam noilor realitati si cred ca e nevoie si de o mai mare receptivitate a tuturor partidelor de dreapta, vorbesc si de PNTCD si de Forta Civica si de Noua Republica, pentru ca in mod real, opozitia se face din Parlament”, a adaugat Alexandru Nazare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-