Published On: Soare, Mai 26th, 2013

Oltchim, pe marginea prapastiei

Share This
Tags

* Campioana Oltchim Ramnicu Valcea a renuntat la toate jucatoarele cu contracte mari *

De-a lungul anilor Oltchim  Ramnicu Valcea a fost printre singurele echipe din tara care au reprezentat Romania in lume. Cu ganduri mari pentru sezonul care abia s-a incheiat, conducerea celor de la Valcea se vad nevoiti acum, dupa ce au pierdut Liga Campionilor dar si Cupa Romaniei, sa faca retructurari mari.

Cu un buget de 3 milioane de Euro, Oltchim Ramnicu Valcea nu a obtinut in acest an decat un trofeu care il putea castiga si fara o asemenea investitie. Aducerea lui Vestergaard la Valcea dar si a unor jucatoare experimentate avea un singur scop si anume, castigarea marelui trofeul al Ligii Campionilor. De cand Oltchim a ratat calificarea in finala Ligii Campionilor, apele au inceput sa se tulbure la clubul valcean.

Din acel moment Oltchim ramanea incet dar sigur fara jucatoare. Dupa ce Bulatovic, Manea, Jovanovic, Farcau, Navaro si Meirosu, dar si cei doi antrenori, Jakob Vestergaard si Mette Klit au decis sa plece de la campioana Romaniei, clubul le-a instiintat si pe celelalte jucatoare ca sunt libere de contract.

Dupa acte, certitudini sunt doar Iulia Managarova, Iulia Curea si Nicoleta Safta, aflate inca sub contract. Barbosa si Nechita si-au dat acordul de principiu pentru a continua la Oltchim si din vara, in timp ce Neagu, Ungureanu si Bradeanu sunt in negocieri cu clubul.

* Instiintate prin e-mail ca nu mai pot ramane la echipa *

Clubul Sportiv Oltchim Ramnicu Valcea si-a instiintat ieri jucatoarele, prin e-mail, ca nu mai pot continua la echipa. Neagu, Ungureanu, Bradeanu, Barbosa, Nechita si Meirosu sunt nevoite sa paraseasca Oltchim, deoarece clubul nu poate onora contractele.

In momentul de fata, Oltchim le mai are sub contract doar pe Iulia Managarova, Iulia Curea si Nicoleta Safta.

Campioana Romaniei incearca sa se bazeze in viitor doar pe jucatoare tinere, cu contracte mici. De asemenea campioana Romaniei risca sa ramana si fara jucatoarele imprumutate. Oficiali ai HCM Baia Mare au declarat in urma cu doar cateva zile, ca daca Oltchim nu va putea onora contractul lui Buceschi aceasta se va intoarce la vicecampioana. In aceasi situatie e si Daniela Babeanu care are sanse mari ca din vara sa joace tot la Craiova.

* Fara bani de Liga Campionilor *

Bugetul necesar pentru sezonul viitor, de 1,5 milioane de euro, anuntat la inceputul lunii de clubul valcean, este imposibil de atins in prezent. Conducerea nu are certitudinea formarii unui buget necesar pentru abordarea Ligii Campionilor, pentru care ar fi nevoie de minimum 1 milion de euro, astfel ca se ia in considerare si varianta ca echipa sa nu fie inscrisa in competitia a carei finala Oltchim a jucat-o in 2010, iar in ultimele doua sezoane a ajuns pana in semifinale.

Oltchim are in palmares 19 titluri de campioana, din care 7 obtinute consecutiv, iar in sezonul recent incheiat a avut cel mai mare buget din istorie, de aproximativ 3 milioane de euro, insa obiectivul principal, de castigare a Ligii Campionilor, a fost ratat. Oltchim s-a oprit in semifinale, iar in Cupa Romaniei a fost eliminata din primul tur.

Comentarii

comentariu

About the Author

-