Published On: lun, Mai 20th, 2013

O singura “scoala europeana” in Braila

Share This
Tags

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, va premia luni, 20 mai 2013, cu incepere de la oara 13.00, cele 64 de unitati de invatamant preuniversitar desemnate castigatoare la a X-a editie a Competitiei Nationale „Scoala Europeana”. Festivitatea de decernare a titlurilor „Scoala Europeana” se va desfasura la Palatul Parlamentului.

La editia din acest an s-au inscris 116 unitati de invatamant preuniversitar din 36 de judete si din municipiul Bucuresti. Pe primele trei locuri s-au clasat Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamt (191 puncte), Liceul „Stefan Procopiu” din Vaslui (190 puncte) si Colegiul Tehnic „Mihai Bacescu” din Falticeni (judetul Suceava) – 187 de puncte. Fiecare unitate de invatamant va primi certificatul „Scoala Europeana – 2013″ si un premiu in valoare de 5.000 lei care va fi utilizat exclusiv pentru dotari. Decizia privind bunurile care vor fi achizitionate apartine conducerii fiecarei unitati scolare. MEN va repartiza sumele prin inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti, care la randul lor au obligatia sa le repartizeze unitatilor de invatamant.

Sapte unitati scolare detin de 10 ani, neintrerupt, titlul de „Scoala Europeana”. Acestea vor primi, in acest an, pentru a patra oara (2004, 2007, 2010 si 2013) certificatul „Scoala Europeana”: Colegiul Economic din Buzau, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Targoviste, Colegiul National „O. Goga” din Sibiu, Colegiul National „Mihai Eminescu” din Baia Mare, Liceul „Stefan Procopiu” din Vaslui, Scoala Gimnaziala „Andrei Saguna” din Deva si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1 din Oradea. De asemenea, 20 de scoli obtin pentru a treia oara acest certificat. Braila s-a aflat pe lista castigatorilor cu o singura unitate de invatamant, Colegiul Tehnic “Edmund Nicolau”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-