Published On: vin, Mai 17th, 2013

Noi modificari ale codului rutier

Share This
Tags

*Un proiect de lege al Camerei Deputatilor propune ca, in cazul suspendarii permisului, restrictia impusa de conducere exact 15 zile sa fie eliminata, iar conducatorilor auto sa le fie lasata posibilitatea de a alege cate zile doresc sa conduca cu dovada *

In prezent,  daca un conducator primeste o suspendare de 30 de zile, isi va putea recupera permisul de conducere, in mod concret, dupa 45 de zile. Acest lucru este posibil din cauza faptului ca trebuie cumulate si cele 15 zile obligatorii in care acesta poate conduce cu dovada.

“Consider ca aceasta prevedere legislativa este abuziva, restrictiva si care limiteaza posibilitatile conducatorului de a intra in posesia permisului de conducere dupa o perioada mai mare decat cea prevazuta de lege. Mai mult, in cele 15 zile in care se poate circula cu aceasta dovada, conducatorul nu poate parasi tara, intrucat documentul nu este valabil pe teritoriul altor state din UE”, se mentioneaza in proiect.

Acesta este de parere ca persoana trebuie sa fie libera sa decida daca se va folosi de acest document timp de 15 zile sau daca doreste ca perioada de suspendare sa fie exact din ziua in care i s-a ridicat permisul, urmand ca in 30, 60 sau 90 de zile sa inceapa demersurile pentru recuperarea permisului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-