Published On: mar, Mai 7th, 2013

Nemtii vor ridicarea dreptului de libera miscare in UE pentru rromi

Share This
Tags

*Un economist german a pornit o campanie pentru a inchide usa Europei pentru rromi*

Daca pana acum, francezii erau cei care incercau sa scape de coloratii Romaniei si Bulgariei, fara a fi acuzati de discriminare, acum a venit randul nemtilor.

Presedintele Institutului Iso al Universitatii din Munchen, Hans-Werner Sinn este convins ca imigratia rromilor va duce la distrugerea statului social german. Presedintele Iso, a cerut modificarea directivei care reglementeaza libertatea de miscare in interiorul Uniunii Europene.

“Acesti indivizi primesc beneficii lunare in valoare de 382 de euro”, declara Hans-Werner Sin.

Aceasta schimbare ar trebui sa intre in vigoare inainte de termenul limita pentru ridicarea restrictiilor de munca in cazul romanilor si bulgarilor, din ianuarie 2014.

Acesta denunta turismul pentru beneficii sociale, practicat de rromii din Bulgaria si Romania si spune ca Uniunea trebuie sa isi modifice directiva privind libertatea de miscare. Si asta inainte de termenul limita pentru ridicarea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari, din ianuarie 2014. In plus, economistul german sustine ca  migratia rromilor va eroda in mod inevitabil statul social german. Si ca sa fie mai convingator da si exemple:

“Orice rrom in varsta de 60 de ani care emigreaza in Germania, se poate bucura de ajutoare sociale dupa ce trece de 65 de ani, chiar daca nu a platit anterior taxe la stat. In total, beneficiile pot ajunge la 1.050 de euro in fiecare luna. Suma presupune ajutor pentru incalzire sau asigurari medicale.  Iar acestea ar trebui suportate de statele de origine, nu de Germania”, mai spune economistul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-