Published On: Soare, Mai 12th, 2013

Neglijenta de la Liceul “Anghel Saligny” dezvaluita la nivel national

Share This
Tags

Antena 3 a prezentat duminica seara, in cadrul unui reportaj, o serie de cazuri in care elevii au fost victimele violentelor provocate de colegi si chiar de profesori.

Printre cazurile prezentate de postul de televiziune s-a numarat si cel al Liceului Anghel Saligny din Braila. In urma cu cateva luni, un elev a fost snopit in bataie de colegii lui de clasa. Incidentul a fost filmat cu un telefon mobil si a ajuns pe internet. Din acea zi victima nu a mai putut sa dea ochii cu agresorii sai, alegand sa-si minta mama si sa-si petreaca orele de curs intr-un fast-food din zona. Dupa mai multe zile de absenta, conducerea liceului a contactat familia elevului, care nu avea nici cea mai mica idee despre trauma prin care trecea baiatul lor. In cele din urma tanarul a fost retras de la scoala, parintii fiind nevoiti acum sa gaseasca o solutie, astfel incat elevul sa poata sa-si finalizeze studiile.

Problemele Liceului Anghel Saligny din Braila nu se opresc insa aici. Desi legea prevede clar interzicerea comercializarii bauturilor alcoolice in apropierea unitatilor de invatamant, se pare ca nici inspectorii de la Protectia Consumatorilor nu isi fac treaba, deoarece lipit de scoala se afla un magazin care vinde alcool dar si tigari la bucata minorilor.

In ciuda semnalelor de alarma date atat in mass-media locala, dar si centrala, autoritatile nu iau masuri nici macar pentru a respecta legea, de prevenire, nici nu poate fi vorba.

Comentarii

comentariu

About the Author

-