Published On: joi, Mai 9th, 2013

Misiune de cautare a unui om cazut in mare

Share This
Tags

* Ieri seara, in jurul orelor 22.00,un marinar s-a pierdut in mare, in timpul manevrelor de acostare a pilotinei la scara de pilot de la nava M/V INVENTANA *

Un elicopter al Fortelor Navale Romane a participat astazi, 8 mai, la operatiunile de cautare a unui marinar de pe pilotina C14, cazut in apa ieri seara, in zona portului Constanta, in jurul orelor  22.00, in timpul manevrelor de acostare a pilotinei la scara de pilot de la nava M/V INVENTANA.

Aria de survol a fost cuprinsa intre Tuzla, Eforie si digul de sud al Portului Constanta, pe o suprafata de aproximativ trei mile marine patrate, la altitudine joasa.

Misiunea s-a executat conform procedurilor si a Planului de cooperare dintre Ministerul Apararii Nationale si autoritatile civile, privind interventia unitara in situatii de urgenta.

Operatiunea elicopterului IAR 330 Puma Naval de cautare s-a desfasurat in intervalul orar 12.30-15.00, ca urmare a solicitarii Centrului Maritim de Coordonare al Autoritatii Navale Romane, transmisa Statului Major General.

Comentarii

comentariu

About the Author

-