Published On: lun, Mai 13th, 2013

Ministrul Sova: Taxa de autostrada va fi de 3 euro pe suta de kilometri

Share This
Tags

* Dan Sova, ministrul marilor proiecte de infrastructura, a precizat ca soferii care vor circula pe autostrazile romanesti concesionate firmelor private vor plati aproximativ 3 euro pentru suta de kilometri parcursi, acesta fiind cel mai mic din Uniunea Europeana *

Noua taxa de autostrada se va aplica pentru toate autostrazile si centurile in regim de autostrada din Romania, cu exceptia tronsoanelor de pe Coridorul 4 Pan-European, adica bucatile de autostrada dintre Arad si Sibiu, finantate din fonduri europene.

“În acest moment se încearca demararea primelor trei concesiuni din istoria moderna a Romaniei si vom semna tronsonul Comarnic-Brasov în octombrie, în noiembrie vom desemna castigatorul pentru centura de sud a Bucurestiului si în decembrie pentru tronsonul de autostrada Craiova-Pitesti. Sper sa le avem gata pana la alegerile urmatoare. Pe autostrazile construite în concesiune exista formule care iau în calcul o taxa de  3 euro la suta de kilometri. E cea mai mica taxa la suta de kilometri din UE”, a declarat ministrul Dan Sova.

Inainte sa introduca taxa, ministrul a spus ca vor fi terminate tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov, Craiova- Pitesti, precum si centura de sud a Capitalei, toate finantate in parteneriat public privat.

Taxa va fi platita prin intermeiul vignetelor lipite pe parbriz, evitandu-se utilizarea barierelor de acces.

Comentarii

comentariu

About the Author

-