Published On: mie, Mai 15th, 2013

Ministrul Muncii a aprobat majorarea valorii tichetului de masa si a tichetului de cresa

Share This
Tags

* Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, a aprobat prin Ordin, majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masa cu 0,35 lei, si a valorii sumei lunare care poate fi acordata de angajatori sub forma tichetelor de cresa cu 20 de lei *

In urma acestei majorari, de 0,35 lei, valoarea nominala a tichetului de masa va creste la 9,35 lei, fata de 9 lei cat este in prezent, iar cea a tichetelor de cresa la 420 lei, fata de 400 lei in prezent.

Valoarea nominala indexata a unui tichet de masa se stabileste, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr 142/1998, in functie de evolutia indicelui preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare.

Modul de calcul al valorii nominale indexate a unui tichet de cresa se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 193/2006, tinand cont de evolutia indicelui lunar al preturilor de consum total.

Astfel, potrivit art. I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 121/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative, valoarea nominala a unui tichet de masa, poate fi indexata, semestrial, cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de Institutul National de Statistica. Totodata, potrivit aceleasi OUG, valoarea sumei lunare acordata sub forma de tichete de cresa poate fi indexata semestrial cu indicele inflatiei comunicat de INS.

Comentarii

comentariu

About the Author

-