Published On: mar, Mai 28th, 2013

Ministrul Educatiei nu mai vrea directori de scoli numiti politic

Share This
Tags

* Directorii scolilor nu vor mai fi numiti politic, functii ce vor fi ocupate, gradual, prin organizarea de concursuri *

Ministrul Educatiei a spus ca politizarea este cea mai grava boala a sistemului, inainte de finantare.

“Ca ministru, o combat. In primele zile din luna ianuarie, vedeam ca sunt schimbati directori de scoli si m-am intrebat de ce. Am cerut sa-mi explice motivul educational pentru care sunt schimbati si, din acel moment, nu s-au mai schimbat directori. Acest semnal trebuie trimis pana la nivel de scoala. Vom face concursuri pentru ocuparea posturilor de directori, dar nu cred ca e fezabil sa facem acest lucru pana in noiembrie, pentru ca, altfel, ne-am ocupa numai de de asta. Trebuie sa facem acest lucru gradual, cred ca intr-un interval de un an, un an si jumatate”, a explicat ministrul.

Presedintele FSLI, Simion Hancescu a precizat ca din 2008 nu s-au mai organizat concursuri pentru ocuparea posturilor de inspectori, directori si directori adjuncti.

“Majoritatea persoanelor cu raspundere manageriala din sistemul de educatie sunt numite in prezent cu delegatie. Consiliile de administratie functioneaza ilegal, unele conform Legii nr. 84/1995 – abrogata, altele sunt constituite conform Legii nr. 1/2010 – fara metodologie de functionare aprobata de MEN”, a mai spus liderul sindical.

Comentarii

comentariu

About the Author

-