Published On: mar, Mai 21st, 2013

Ministrul Educatiei doreste reducerea abandonului scolar

Share This
Tags

* Ministerul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat astazi, ca va incerca cel putin o raportare lunara privind absentele pentru fiecare scoala, incepand cu anul scolar 2013-2014 *

Remus Pricopie a precizat ca ministerul pe care il conduce va finaliza pana la sfarsitul anului o noua strategie privind reducerea abandonului scolar. Ministrul a spus ca, in opinia sa, copiii trebuie sa vina din placere la scoala, iar mediul scolar trebuie sa fie unul prietenos.

“Trebuie sa se renunte acolo unde mai exista relatiile rigide dintre elev si profesor. In scoala exista multe instrumente de control. Sunt foarte multe lucruri care se intampla in afara scolii pe care nu reusesc sa le controlez”, a declarat astazi ministrul Educatiei la o conferinta de presa, cu prilejul lansarii unui raport privind abandonul scolar.

Potrivit reprezentantului MEN, rezultatele copiilor sunt influentate in proportie de 30% de ceea ce se intampla in scoala si de 70% de ceea ce se intampla in afara scolii.

“Pentru a aduce copilul la scoala trebuie sa colaboram cu politia si asistenta sociala. Trebuie sa avem dialog cu parintii. Uneori este nevoie sa facem educatie cu acestia si sa le explicam de ce este nevoie sa vina copiii la scoala”, a mai spus demnitarul.

Ministerul Educatiei Nationale si UNICEF Romania au lansat astazi un studiu privind abandonul scolar. Potrivit acestuia, copiii din mediul rural, cei proveniti din familii sarace, de etnie roma, sau cu cerinte educationale speciale sunt cei mai multi dintre cei care abandoneaza scoala.

Potrivit datelor prezentate de Remus Pricopie, aproximativ 20% dintre copiii de varsta prescolara nu mergeau la gradinita. In anul 2009, 8% dintre copiii de varsta invatamantului primar (7-10 ani) nu frecventau scoala, in timp ce peste 5% din numarul total al copiilor de varsta invatamantului gimnazial (11-14 ani) erau in aceeasi situatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-