Published On: mie, Mai 29th, 2013

Lucrarile de Manastirea de la Maxineni, inaugurate de ministrul Culturii, Daniel Barbu, care vine la Braila

Share This
Tags

Maine, la orele 11.00, are loc receptia lucrarilor de reabilitare a bisericii Manastirii Maxineni. Evenimentul se va desfasura in prezenta ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Daniel Barbu, luand parte si prefectul judetului Braila, Mihaela Marcu.

Ministrul Culturii Daniel Barbu va inaugura terminarea lucrarilor de restaurare de la Ansamblul Manastirii Maxineni. Vor fi prezenti Alexandru Muraru – dir. Gen. la Institutul National al patrimoniului, reprezentanti ai INP, autoritati locale, precum si membri ai societatilor care au proiectat si realizat lucrarile de reabilitare.

Aflat sub supervizarea Ministerului Culturii si a Institutului National al Patrimoniului, proiectul de reastaurare, inceput in anul 2007, este finalizat dupa un effort de trei decenii de cercetare arheologica, reconstituire si constructie. Pana la finalizarea Manastirii, Institutul National al Patrimoniului a alocat fonduri de 2 mil. lei, in vederea refacerii zidurilor, tencuielilor, executarii lucrarilor de consolidare si completare a zonelor disparute.

“Restaurarea Manastirii Maxineni reprezinta un real succes, tinand cont de nivelul avansat de degradare in care se afla. Comunitatea locala din Maxineni va beneficia de o adevarata capodopera a Patrimoniului national. Maxineniului si judetului Braila I se reda un monument de mare valoare istorica. Institutul National al Patrimoniului are, incepand cu acest an, o strategie integrata de dezvolatare si promovare. Prezenta ministrului Daniel Barbu este un semn de puternica sustinere si apreciere pentru INP si pentru toti cei implicati in promovarea si conservarea patrimoniului national”, a declarat Alexandru Muraru, directorul general al INP.

De la orele 14.30, la Sala Ronda a Institutiei Prefectului, se va derula o conferinta tinuta de ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

Comentarii

comentariu

About the Author

-