Published On: mar, Mai 7th, 2013

Meditatii pentru Bacalaureat la TVR 1 si TVR 2

Share This
Tags

Elevii de clasa a XII-a vor putea sa se pregateasca pentru examenul de Bacalaureat uitandu-se la televizor. Ministerul Educatiei Nationale a incheiat un protocol cu Societatea Romana de Televiziune, care va difuza pe posturile nationale de televiziune, respectiv TVR 1 si TVR 2, programul “TV Bac 2013”.

In cadrul acestuia vor fi lucrate si explicate, de profesori, subiecte din disciplinele de la examenul de Bacalaureat. Emisiunile vor avea o durata de 50 de minute si vor fi difuzate in intervalul orar 15.00-16.00, de luni pana vineri, in perioada aprilie-septembrie. Astfel, luni si marti vor fi prezentate modele de exercitii la Limba si Literatura Romana, miercuri si joi la matematica, iar vineri la Biologie. De asemenea, lectiile vor putea fi urmarite si on-line pe platforma tvrplus.ro. Scopul acestui parteneriat este “colaborarea partilor pentru realizarea in parteneriat si difuzarea pe TVR 2, TVR1, la programul BAC 2013, care intentioneaza sa vina in sprijinul elevilor, care sustin examenul de Bacalaureat”.

Examenul de Bacalaureat sesiunea din vara incepe in 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana care se va incheia pe 12 iunie. In perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba maternal, urmata in 17-21 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale  si in 25-28 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise de la Bacalaureat vor fi sustinute in 1 iulie la Limba si literatura romana  si in 2 iulie – la Limba si literatura materna. Testarea va continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului  si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele vor fi afisate in 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 9 -11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate in 12 iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-