Published On: mar, Mai 7th, 2013

Maicute fara cap, la Manastirea Pasarea

Share This
Tags

*Imaginile tulburatoare cu maicutele fara cap de la Manastirea Pasarea au facut inconjurul lumii * Preotul Bisericii a tinut slujba printre cranii, lumanarii si fum, impreuna cu maicutele*

Mii de crestini ortodocsi au sarbatorit Duminica Pastelui in camera subterana cu cranii de langa Bucuresti pentru a marca invierea lui Isus Hristos. Osuarul de la Manastirea Pasarea contine in principal ramasite de la calugaritele si preotii care au trait acolo si este deschis doar in noaptea de Pasti.

Manastirea Pasarea este situata in Campia Vlasiei, in sudul Romaniei la o distanta de aproximativ 19 km fata de Municipiul Bucuresti, pe drumul national DN 3 (Bucuresti – Calarasi), ce leaga capitala Romaniei de Constanta.

Maicile au cantat printre craniile suratelor si zeci de enoriasi au asistat la slujba mai putin obisnuita. In Romania sunt mai mult de 85 % crestini ortodocsi. Acesta slujba a avut loc duminica, in manastirea care nu dispune de spatii adecvate de cazare si masa. Primirea se face doar ocazional si pe scurta durata in acest asezamant monarhal care este imprejmuit de lacul format de apele paraului Pasarea. Linistea ce salasluia in vestitii Codri ai Vlasiei i-a atras pe sihastrii autohtoni dar si pe curiosii din toata lumea. Documentele vremurilor apuse, noteaza ca intre secolele XIII – XIX, pe aceste meleaguri fiinta o autentica vatra isihasta cu aproape 40 de schituri, sihastrii si manastiri, unele ajunse pana in zilele noastre, altele devenind chiar parohii si metocuri dependente, fie de Mitropolia Tarii Romanesti, fie de manastirile mai mari.

Prima atestare a Sfintei Manastiri „Pasarea”, de calugarite, dateaza din anul 1813, in timpul domniei lui Caragea Voda, cand staretul manastirii Cernica, arhimandritul Timotei construieste o biserica din lemn, cu hramul Sfantul Nicolae si care a ramas intreaga, pana la marele cutremur din 11 ianuarie 1838, cand se prabuseste, dar in altarul careia candela continua sa arda chiar si acum.

Comentarii

comentariu

About the Author

-