Published On: lun, Mai 13th, 2013

Lista vanzarilor operate de Fiscul din Galati cuprinde si produse ciudate: sute de mii de nasturi

Share This
Tags

* Administratia Finantelor Publice a judetului Galati s-a pus pe treaba: scoate la vanzare o gama larga de produse spre a fi vandute * Fiscul vrea sa obtina bani frumosi pe masinile, carutele, precum si pe cei 150.000 de nasturi *

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Galati a intocmit o listam pe care o actualizeaza periodic cu bunurile ce urmeaza a fi scoase la vanzare directa. Printre „marfurile” ce se vor a fi comercializate se afla si unele mai putin obisnuite: nasturi sau faina, tone de deseuri metalice si masini fabricate in urma cu aproximativ 10 – 15 ani. De aparitia acestor produse pe lista Fiscului se fac vinovati proprietarii de la care au fost confiscate bunurile respective, care au ajuns in proprietatea statului. In felul acesta, poate vorbi de o adevarata oferta la nasturi, in custodia DGFP Galati aflandu-se 150.460 de bucati, al caror pret de vanzare a fost stabilit la tariful de 0,08 lei fiecare.

Pe lista produselor scoase la vanzare se mai gasesc aproape o tona de faina alba, la 1,3 lei kilogramul sau o pluta de salvare gonflabila pentru 20 de persoane, disponibila la un pret de 1.050 lei. Pluta este de mai mult timp scoasa la vanzare, dar pana acum nimeni nu a vrut un astfel de chilipir. DGFP Galati mai vinde peste 40 de tone de deseuri metalice, de fier vechi, cupru, bronz, alama, plumb si aluminiu, diverse tipuri de placute aschietoare, precum si elemente de cale ferata uzate.

Lista masinilor confiscate scoase la vanzare de DGFP s-a scurtat vizibil, ajungand la 28 de autoturisme, fata de aproape o suta cate erau la sfarsitul anului trecut. Preturile si modelele sunt diverse, pornind de la doar 1.000-1.100 lei pentru un GAZ, o Dacia 1310 din anul 1997 sau un Ford Sierra din 1989, si ajungand pana la 3.656 lei pentru un Rover 75 din 2003 sau 6.680 lei pentru un Opel Vectra vechi de noua ani, ultimele doua fiind inmatriculate in Bulgaria. Cel mai scump model este un Mercedes E200 Coupe, fabricat in 1998, inmatriculat in Bulgaria si scos la vanzare pentru 8.529 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-