Published On: sâm, Mai 4th, 2013

Jandarmii asigura paza lacaselor de cult

Share This
Tags

* In noaptea de Inviere, jandarmii din cadrul IJJ Braila vor veghea asupra ordinii si linistii publice in zona bisericilor *

In perioada premergatoare si pe timpul Sarbatorilor Pascale, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila vor participa cu efective marite la realizarea ordinii si sigurantei publice in zonele lacaselor de cult date in competenta I.J.J. Braiila pe raza municipiului si judetului Braila, care vor fi stabilite in urma sedintei comune ce va fi desfasurata de conducerile I.J.J. Braila  si I.P.J. Braila.

La nivelul  Inspectoratului  de Jandarmi Judetean Braila se elaboreaza un plan de actiune specific pentru perioada premergatoare si in timpul  Sarbatorilor Pascale in care sunt stabilite concret actiuni constand in

intensificarea actiunilor de prevenire si combatere a faptelor de natura de a pune in pericol ordinea publica si siguranta cetatenilor care participa la slujbele  desfasurate in perioada premergatoare si in timpul Sarbatorilor Pascale, descurajarea elementelor infractoare, prevenirea si aplanarea oricaror stari conflictuale precum si combaterea infractiunilor stradale,initierea si desfasurarea unor activitati de informare a cetatenilor cu privire  la diferite aspecte ale starii infractionale, masuri cu caracter preventiv ce trebuie intreprinse la producerea unor infractiuni, precum si necesitatea colaborarii cu  structurile  M.A.I. pentru diminuarea riscurilor care ar putea sa le afecteze propria siguranta.

Avand in vedere experienta anilor anteriori si afluenta mare de persoane in special in zona lacaselor de cult, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila vor avea in vedere identificarea si supravegherea atenta a minorilor, precum si a tinerilor care prin atitudinea lor pot genera manifestari excentrice ori tulburare a activitatilor religioase.

Pe parcursul slujbelor religioase desfasurate in perioada premergatoare si in timpul Sarbatorilor Pascale, vor fi desfasurate activitati specifice pentru prevenirea eventualelor actiuni cu violenta, prevenirea furturilor din buzunare precum si prin participarea la alte activitati de prevenire impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

In urma sedintei comune privind asigurarea masurilor de ordine publica pentru perioada premergatoare si in timpul Sarbatorilor Pascale in zona lacaselor de cult de pe raza municipiului si judetului Braila, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila i-a revenit sarcina de a asigura masurile de ordine si siguranta publica in zona lacaselor de cult din municipiul si judetul Braila, si anume la Biserica Sf. Durnitru, la Biserica Sf. Filofteia, Biserica Sf. Mina, Biserica Sfantul Cel Mare, Biserica Sf. Antonie Cel Mare,

Biserica Sf. Treime, Biserica Armeneasdi  si Biserica Catolica,

Mitropolia de Rit Vechi, Biserica Lipoveneasca, Biserica Sf. Cruce,

Biserica Sf. Ilie, Biserica Nasterea Maicii Domnului, Biserica Sf. Dimitrie Cel Nou, Biserica Sf. Maria cat si la Manlistirea Sf. Pantelimon din statiunea Lacu Sarat.

Jandarmii vor fi prezenti si in Ianca la Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Voievozi- din satul  Perisorul, Biserica Sf. Ilie- din Oprisenesti,

Biserica Sf. Nicolae- Sat Tarlele Filiu.

In orasul Insuratei se va asigura paza la Biserica Sf. Prooroc Ilie- Insuratei (Satu Nou), Biserica Sf. Constantin si Elena si in localitatea Baraganul la Biserica Sf. Treime- Baraganu si in localitatea Movila Miresii la

Biserica Tuturor Sfintilor.

La aceste biserici vor fi constituite elemente de dispozitiv cu misiunea de asigurare a ordinii publice pe timpul desfaurarii slujbelor religioase. De asemenea, I.J.J. Braila va participa la mentinerea ordinii publice in zona bisericilor din municipiul Braila, orasele Ianca, Insurlitei, localitatile Blirliganul si Movila Miresii, in sistem integrat, in cadrul dispozitivului de siguranta publica al I.P.J. Braila.

Totodata se vor constitui echipaje de interventie care vor acorda sprijin elementelor de dispozitiv din zona lacaselor de cult si patrulelor de siguranta publica pentru contracararea oricaror fapte care ar putea tulbura ordinea si linistea publica precum si buna desflasurare a slujbelor religioase.

Pentru asigurarea masurilor de ordine publica cu prilejul sarbatorii Pascale – Noaptea de Inviere, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila va angrena un numar de aproximativ 120 de jandarmi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-