Published On: vin, Mai 10th, 2013

Izvorul Tamaduirii, marea sarbatoare a Saptamanii Luminate

Share This
Tags

*La Biserica Greaca din Braila, mii de pelerini veniti din toata tara au format inca de aseara o coada de cativa kilometri pentru a lua apa de la izvorul din subsolul lacasului de cult*

Mii de credinciosi s-au inghesuit inca de joi seara la mai multe biserici si manastiri din judetul Braila, ca sa ia apa sfintita. Mare parte din ei a dormit sub cerul liber sau in masini, ca sa poata lua apa sfanta, imediat dupa slujba de Izvorul Tamaduirii, de ieri dimineata. Oboseala, foamea si imbulzeala si-au spus cuvantul. Totul a culminat cu un cetatean in varsta de 55 de ani care a lesinat in multime.

Preotii braileni se asteapta ca, in total, peste 15 mii de credinciosi sa treaca pragul bisericii pentru a lua apa din izvorul tamaduitor. Daca Iasiul se mandreste cu moastele Sfintei Parascheva, Braila a devenit celebra cu Izvorul Tamaduirii, sarbatoarea din prima vineri de dupa Pasti.

In Braila s-au sfintit peste, 4.000 de litri de agheasma mica. Exista doua tipuri de agheasma: agheasma mare, care se face de Boboteaza, si agheasma mica, cea care s-a sfintit ieri, cu ocazia sarbatorii Izvorul Tamaduirii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-